A tak jsem se stala vegetariánkou...

Tímto článkem nechci nikoho přesvědčovat, jde o můj osobní názor a postoj! Je to spíš pro ty, kteří by se chtěli stát vegetariány, ale bojí se udělat poslední krok. Nebojte se!! Jde to!

Přišlo to náhle, i když jsem k tomu dlouho směřovala, ale pak najednou to přišlo hned a samo. A žije se mi opravdu lépe.
Mým hlavním důvodem proto, abych se stala vegetariánkou bylo to, že miluji zvířata a přišlo mi pokrytecké jíst je, i kdyby šlo o zvířata z domácího chovu.
Nejlépe můj postoj vyjadřuje citát G. B. Shawa: " Zvířata jsou moji přátelé a já své přátele nejím! "

Teď jsem ve stádiu, kdy maso nejím už skoro 5 měsíců (s asi 2 výjimkama) a maso mi ani nechybí. Už jsem odolala i takovým pochoutkám, které jsem předtím milovala - jako např. pečená žebra či grilované kuře, hot dog a pizza se salámem. Dokonce, když jsem maso naposledy jedla (kousek šunky v bagetě, asi před měsícem), tak ve mě maso nevyvolávalo žádný požitek, prostě mi to chutnalo jako polystyren.

Už nemám problém říct před ostatními "Díky, nechci, jsem vegetarián." nebo si v restauraci objednat vegetariánské jídlo (i když někde je to fakt tristní...). Musíme teď hold vybírat restaurace podle toho, zda se tam najím či nenajím i já ;). Např. v Rebiu či Oáze není problém, o víkendu jsme byli U starého Billa a tam jsem si dala výbornou sýrovou tortillu a mňaaam!

Recepty s rybami na blogu ponechám, pro případné hledače zdravých receptů, ale nové už přibývat nebudou.
Druhý svůj blog taktéž zanechám beze změny. Tam se můžou těšit i "masožravci", protože recepty, i masové přidávat budu stále, i když asi o hodně méně (nejenže mám nějaké nafocené, ale nepublikované, ale taky občas vařím u našich, kde se oběd bez masa neobejde).

Tady je ten důvod, proč jsem se stala vegetariánkou: 

Komentáře

  1. Mám úplně ten samý důvod. Jsem vegetariánka už přes rok a maso mi vůbec nechybí. Naopak, cítim se taková "čistější" když nejim zvířata. Už bych nedokázala maso znova vzít do pusy.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé, pěkné číst. :)
    Jinak v Brně ještě doporučuji Vegalite (Slovákova) a Kupé (Veveří).

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem ráda, že jsi maso přestala jíst :) Vždycky mě tohle hrozně potěší, když to o někom zjistím.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky