pátek 15. června 2012

Jáhlové koláčky s kokosem

Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Za odměnu jsem si koupila kuchařku "Cukroví a moučníky - tentokrát zdravě" a hned jsem se pustila do zkoušení nových receptů.
Ke kuchařce - pro lidi, kteří jsou extra zažraní do zdravého stravování, tak asi moc nenadchne, ale jako inspirace je dobrá. Oslovila mě především první část knihy, kde najdete recepty na cukroví ze sušeného ovoce a olejnatých semen a na moučníky z vařených obilovin a mouk bez kypřidel.
Z vařených obilovin je i můj první recept, který mi moc chutnal a chci jej předat i Vám.

pondělí 4. června 2012

Jahodový koktejl

Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Dnes jsem si dělala zdravou verzi jahodového koktejlu, tak se s vámi o ní musím podělit. Nejde o nic světaborného, ale je to vynikající a velmi osvěžující.
 Zdroj: zirafka.blogspot.com

Na zdravější verzi klasického jahodového koktejlu si připravte:
100g jahod
500ml sojového mléka
1 lžíci agáve sirupu
1 vanilkový lusk

Do vysoké nádoby na šlehání nasypte omyté jahody, zalijte sojovým mlékem, přidejte sirup a vyškrabanou dřeň z vanilkového lusku a vše ponorným mixérem pomixujte. Poté nalijte do vysoké sklenice a užívejte si naplno sezóny jahod.