Pikantní květák s citronovým kuskusem

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Diabetik

Přeji Všem svým čtenářům a čtenářkám nádherný, sluníčkový den. Venku je tak nádherně, že se mi nechce nic dělat, jen sedět a koukat do krajiny a poslouchat zvuky přírody. Všude je tak živo, rušno, ptáčci štěbetají, motýlci poletují, včelky opylují květy rajčat, procházející se lidé venčící své psí miláčky,... prostě další krásný letní den ;)

A takový letní den si volá po lehkém, chutném jídle. Dnes jsem se při rozhodování, jakou zeleninu zvolit, rozhodla pro květák. Už dlouho jsem jej neměla a na Zelňáku jej nabízela postarší sympatická babička ze své zahrádky z Moravy, no nekupte to.

A co tedy s ním? Co trošku něco pikantního?
 Na 2 porce si připravte:
1/2 středního květáku
1 červenou cibuli
sezamový olej
gomasio
koření na grilovanou zeleninu
1/2 uzeného tofu
1 chilli papričku
nať s jarní cibulky

Na citronový kuskus si připravte:
100g ječného kuskusu
1/2 okurky
sůl
lžičku olivového oleje
koriandr
půlku citronu

Nejprve si na pánvi a trošce oleje opečte cibulku, poté přihoďte květák, lehce opražte, posypte kořením na grilovanou zeleninu, podlijte troškou vody a duste do změknutí. Jakmile bude květák měkký, přidejte na malé kousky nakrájené tofu, chilli papričku a gomasio. Promíchejte, prohřejte a případně dochuťte solí.

Do porcelánové misky dejte kuskus který lehce osolte a vymáčkněte do něj šťávu z citronu a tento citron v kuskusu nechejte. Nyní kuskus zalijte vařící vodou a zakryjte. Nechte 10 minut, poté vytáhněte citron, přidejte olej, nasekaný koriandr a na kostky nakrájenou okurku.

A můžete servírovat.

Dobrou chuť!

Komentáře

  1. Leni, citrónovým kuskusem jsi mě teď úplně nastartovala! Už vím, co bude 100% jako příští příloha! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavně se toho neboj a tu šťávu tam pořádně vymačkej ;) ... ta chuť je pak výborná ;) krásně to voní a ještě líp chutná. v kombinaci s okurkem a koriandrem super...

      Vymazat
    2. zvláštní jak dokáže citrónová šťáva kuskus dokonale nakopnout. miluju to ;-)

      Vymazat
  2. Kuskus neni ale bezlepkovy :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pardon, chybička se vloudila. opravím ;) děkuji za upozornění!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky