Cuketová blesková večeře

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Diabetik

Cuketová sezona je v plném proudu. Receptů na úpravy cuket je bezesporu spousta, ale pokud si cuketu pěstujete doma, tak dřív nebo později přijde den, kdy budete zavaleni cuketami a nebudete vědět co s nimi, protože "klasiku" typu cuketa v trojobalu, cukeťáku, cuketové moučníky,... již máte odvařenou třikrát a to i pozpátku! V takový den budete toužit po nové, jiné cuketové chuti... A pokud se Vám zároveň nebude chtít trávit moc času přípravou večeře, pak je tu tento recept pro Vás. A jako bonus si vystačíte pouze s pár surovinami. Tak na co ještě čekáte?

Na cuketovou rychlovku budete potřebovat:
cuketu
chilli papričky
česnek
olivový olej
koření na grilovanou zeleninu (doporučuji použít TOTO koření, které se mi osvědčilo z internetového obchodu edelikatesy)

starý chléb na topinky

a také škrabku na brambory!

Na pánev nalijte olej a vhoďte na něj nakrájené chilli a česnek. Množství nechám na Vás. Já osobně mám toto jídlo ráda velmi pikantní. Nyní si omyjte cuketky (použijte ty malé, bez pecek) a škrabkou na brambory cuketu "nakrájejte" na kolečka. Pomocí škrabky uděláte tenoučké kulaté plátky cukety skoro bez námahy. Cuketu vhoďte na pánev k česneku a chilli, zasypte kořením a duste do měkka.

Takto připravenou směs servírujte na nasucho opečené topince. Mňam!

Úspěch zaručen!

Můj manžel prohlásil, že toto jídlo řadí na stejnou úroveň jako misku brambůrek a to věřte, že brambůrky miluje nejvíc na světě (hned po své manželce samozřejmě ;-) ).

Zdroj: edelikatesy

Komentáře

  1. Boží úprava a chuť. V jednoduchosti je síla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejchutnější pokrmy bývají nejčastěji ty nejjednodušší ;)

      Vymazat
  2. Klasická jednoduchá úprava. Moc se mi líbí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co teprve, když se cuketka servíruje na čerstvém kváskovém olivovém chlebu? Mňaaam

      Vymazat
  3. To je super! Od babičky, od tetičky.. pořád samé cukety a já už nevím, co s nimi! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to nádherně :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky