Palačinkový dort

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Bez cukru
Intolerance laktózy
Diabetes

Při nedělním odpoledni přináším recept-nerecept na dort-nedort. Je to tak primitivní, že se to nedá ani považovat za vaření, ale výsledek je tak výtečný, že jsem Vás o něj nemohla připravit. Vzhledem k použitým surovinám si troufám tvrdit, že dort můžete servírovat i menším dětem (od 2 let). Chutná dobře teplý, ale rovněž i studený. Hodí se na opulentní nedělní snídani, ale rovněž i jako zákusek k poodpolední kávě. Tak směle do toho.


Suroviny:
400g pohankové mouky
800 ml rostlinného mléka
špetka soli
1 lžíce oleje
(vejce - nemusí být)

povidlí (kupujte bez přidaného cukru, nebo domácí)
mák
hořká čokoláda (vysokoprocentní, bez cukru)

Postup je jednoduchý. Z mouky, mléka, soli a oleje umíchejte těsto, které nechejte asi 30 minut odležet. Poté z něj smažte palačinky. V misce smíchejte povidlí a mletým mákem. Palačinky potírejte makovo-povidlovou směsí a vrstvěte na sebe. Poslední palačinku již nepotírejte, jen ji zlehka pocákejte rozpuštěnou hořkou čokoládou. Nechte chvíli zatuhnout, nakrájejte na osminky a můžete servírovat. Dobrou chuť... :-)

Komentáře

  1. Tak to je pecka!!
    zdravyzivotnistylpodledash.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to luxusně!! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky :)
    máš moc pěkný blog :3 Jinak tenhle palačinkový dort jsem kdysi také zkoušela, ale dovnitř jsem místo povidel dávala rozmixované ovoce (myslím že banán a jablko) a bylo to super :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky