Pohanková pomazánka

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bezlepkové (zvolit vhodné pečivo)
Diabetes

Moji milí čtenáři,
omlouvám se, ale poslední dobou nějak nestíhám přidávat tolik receptů a článků, kolik bych chtěla. Léto, prázdniny, teplo, všude plno sezónního ovoce, už asi půl roku jsem bez funkční trouby a taky jsem byla na dovolené. Poslední dobou málo vařím, málo peču. Většina mého "vaření" spočívá v tom, že nakrájím meloun, jahody či zeleninu a jím :-). Sem tam si připravím hummus, baba ghanuž či jinou pomazánku. Dnes přináším recept na jednu jednoduchou, zbytkovou (když zbyde troška pohanky) pomazánku. Chutí mi velmi připomíná škvarkovou, ale je fakt, že už je to hodně dávno, co jsem škvarkovou jedla... Ale každopádně jde o moc dobrou a chutnou pochoutku. Vyzkoušejte :-)
Suroviny:
200g uvařené pohanky lámanky (zhruba 70g syrové)
1 lžíce černého sezamu
1 větší cibule
1 lžíce lahůdkového droždí
sůl
olivový olej

Na pánvi rozehřejte olej a dozlatova na něm opečte nakrájenou cibulku. Jakmile bude cibulka zlatavá, přidejte sezam, který opražíte. Následně přidejte i lahůdkové droždí a podlijte troškou vody (cca 0,5 dcl). Jakmile se směs rozvoní po droždí, přidejte lámanku a osolte.
Servírujte s kváskovým či bílým pečivem a jako přílohu doporučuji např. okurkový salát z čerstvých okurčiček :-).

Komentáře

  1. Jee pohanku miluju a vsechny suroviny doma mam,vecer se bude tvorit :-) to bude zase dobrota

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky. Mam takovy dotaz. Prave jsem dodelala pomazanku a je uzasna. Jen me zajima - ta pohanka se do smesi cibule, cerneho sezamu a drozdi dava syrova? V zakladnich surovinach je totiz jiz napsano "uvarene", takze jsem ji nejprve uvarila, nechala vychladit, pak udelala cibulovy zaklad, pridala jen 200ml vody a vsypala uvarenou pohanku. A i tak to bylo spis jako husta polevka, takze jsem to musela scedit a trochu rozmixovat. Toho vyvaru mi bylo moc lito, takze jsem ho pridala do polevky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj ano uvařenou pohanku. Problém je v tom, že jsi tam dala 4x více vody než je psáno v receptu... Píšu tam 0,5 dcl = 50 ml ;) proto jsi to měla řídké ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky