Šetříme potraviny - nakládaná zelenina

Taky nemáte rádi plýtvání jídlem? Ne? Tak to se Vám zajisté bude líbit nová rubrika ve které se dozvíte, jak zlikvidovat nadbytek potravin, které by mohli skončit v koši (a to přeci nechceme).

První typ se týká přebytků různých druhů zeleniny.

Občas se mi stane, že nakoupím zeleniny více, než stačím spotřebovat. Objevila jsem ale úžasný způsob, jak zabránit jejímu zkažení a skončení na kompostu.
Postup je jednoduchý, zeleninu si naložte.

Potřebujete:

1 díl umeocta (nebo jakéhokoliv jiného octa, pokud dáte jiný ocet je důležité nálev dosolit. Umeocet je totiž přirozeně slaný a není to potřeba)
1/5 dílu rýžového sirupu (nebo jiného sladidla)
2 díly převařené vody
bobový list
pepř
nové koření

Vezměte větší sklenici a naplňte ji přebývající zeleninou pokrájenou na různě velké kousky (já použila mrkev, cibuli, okurky, růžičkovou kapustu, fazolky) a zalijte nálevem. Takto připravenou směs zatěžkejte, aby byla zelenina pod hladinou a nechte v lednici alespoň týden nakládat. Poté můžete směs přidávat jako přílohu např. k topinkám, chlebu s pomazánkou,...

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky