Veganské pochoutky

V poslední době, jako by se s novými veganskými kuchařkami roztrhl pytel. Pro mě, převážně vegansky se stravující ženu, je to zajisté velmi potěšující, ale problém nastává v momentě, kdy si chcete zakoupit kvalitní veganskou kuchařku, podle které by se dalo i běžně a dobře vařit. Většina veganských knih je lákavých na pohled, ale pro každodenní vaření víceméně nepoužitelných. Jak tedy obstály Veganské pochoutky od německého šéfkuchaře Jérômeho Eckmeiera?

Kniha, kterou vydalo nakladatelství Slovart, je na první pohled dokonale graficky zpracována, čímž na první pohled zaujme nejenom vegany. Kromě pěti kapitol o vaření (Bleskový vegan – rychlovky, Oblíbená tradiční jídla po vegansku – pro opravdový hlad, Když docházejí zásoby – snadné a chutné, Když chcete udělat dojem – recepty na párty a pohoštění, Sladkosti – dezerty a pečivo pro mlsouny) obsahuje kniha i základní úvod a rozdělení potravin pro lidi, kteří se vegany chtějí stát a o této stravovací metodě příliš nevědí.
Například se můžete dozvědět, jak změnit svůj jídelníček, pokud jste doteď byli „jedlíci masa a ryb“ nebo „jak ustát proměnu“ ve vegana. Zajisté mnozí uvítají i vysvětlení základních surovin, jako například co je to tofu, tempeh, seitan, lupina a dokonce v knize najdete i informace, kde veganské potraviny koupit, co by vám zaručeně nemělo chybět ve spíži, jak a co si ugrilovat a spousty dalšího.

Problém toho, že je kniha určena především pro německý trh, čeští překladatelé vyřešili tím, že k německým odkazům na obchody a instituty přidali i obrovské množství českých odkazů, což knihu dělá pro české (ne)vegany poutavější a rázem i použitelnější.

Celou recenzi si můžete přečíst na stránkách knihomolů ZDE




A recepty? Postupně budu přidávat, ale jeden je zde již publikován a to recept na boloňské špagety se zelenou špaldou. 

Komentáře

  1. Dnes jsem si udělala radost :) je fakt moc povedená

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tu bych chtěla do sbírky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na tuhle knížku jsem často koukala, nakonec kvůli cenám se rozhodovala mezi touto a Kuchařkou ze Svatojánu :)) Ale brala bych obě! :D Vypadá moc zajímavě.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky