Ječné palačinky

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez cukru

Suroviny:
350 g ječné mouky
1 bal. vanilkového pudingu
zhruba 500 ml rostlinného mléka
vanilkové aroma
1 lžička vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů)
1 lžíce rostlinného oleje

na plnění: borůvková marmeláda
na "pocukrování": kukuřičný nápoj v prášku

Ze surovin ušlehejte těsto a nechte je zhruba 30 minut odstát. Poté smažte palačinky (první vždy dělám na trošce oleje), plňte borůvkovou marmeládou a cukrujte kukuřičným nápojem. 
Těsto na smažení musí být řidší, ale těžko se popisuje jak husté je udělat :-). Jednoduše zkuste první palačinku a podle toho nařeďte mlékem nebo případně přisypte mouku.

Tyto palačinky z ječné mouky mi chutnají šíleně moc a vanilkový pudingový prášek tomu dodává krásnou vláčnost a rovněž částečně škrob v prášku nahradí pojivost vajec.

Dobrou chuť! 

Komentáře

  1. Také je dělávám, mě zaujalo to pocukrování - tím kukuřičným nápojem?? To by mě nikdy nenapadlo a opravdu to osladí? Já ho nikdy nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ono ten instantní kukuřičný nápoj není nic extra zdravého, základ je glukózový sirup :D ale tak pro efekt :D a ano, osladí to ;)

      Vymazat
  2. Tak teď si mě navnadila a dostala jsem obrovskou chuť na palačinky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, to jsem ráda. já poslední dobou dělám palačinky moooc často... mám to jako takovou zdravou sladkost... ideální na nedělní snídani :-) hezký den, Jani :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky