Jednoduchá ciabatta

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Není nad domácí pečivo. I to, které připravíte z bílé mouky (i když já vždy doporučuji mouky nakombinovat anebo použít alespoň bio kvalitu) je tisíckrát lepší než to z obchodu. Nemusíte se děsit, že kousnete do něčeho, co v pečivu nemá co dělat a taky se obejdete všelijakých éček.

Taková rychlovka, kterou oceníte na snídani nebo k obědovému salátu je italská ciabatta :-).
Vyzkoušejte, ochutnejte :-))



Suroviny:
450g hladké mouky (dala jsem 300g grahamové mouky, 150g hladké pšeničné)
350 ml vlažné vody (pokud kombinujete mouky a používáte celozenné, vody je potřeba dát více)
1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička soli
8 lžic olivového oleje
přísady: olivy, sušená rajčata, rozmarýn, hrubozrnnou sůl (vyberte si to, co máte rádi)

Postup je snadný. Dejte přísady do mísy a pomocí vařečky nebo mixéru s hnětacími háky udělejte těsto, které nechejte v teple zhruba 45 minut kynout. Po vykynutí rozdělte na 2 části, vpracujte do ní nasekané olivy nebo rajčata ;) a vytvarujte 2 podlouhlé bochánky. Pokud se těsto lepí, podsypávejte moukou. Bochánky přesuňte na plech a dejte zhruba na 30 minut péci. Pečte při 230°C.

Já si do jedné ciabatty dala sušená rajčata, druhou jsem pekla bez ničeho.. Dám si ji na snídani s marmeládkou. :-)

Foto není nic moc, ale co byste po mně chtěli :D v deset večer při špatné žárovce :-)))

Krásný večer


Komentáře

  1. Děkuji moc Lení :-) Však jsem nad tvou ciabattou už slintala ve škole o pauze, když jsem jí viděla! :-)
    Ano ano, já jsem ten typ člověka, co už v ,listopadu nejdéle má všechny dárky zabalené :-D Nesnáším tu komerci kolem toho, shon, sběh lidí, co šílí po slevách na dárcích, vybírají "nejlevnější z těch nejdražších" a tak, já si v klidu pokupuji během roku, vím, co už asi ostatním udělá radost, takže dárečky už mám pěkně sestřádané a jen připravené pro Ježíška :-)
    A jak jsi na tom ty?:)
    Strašně děkuji za pochvalu, od tebe si jí obzvlášť vážím Leni, však jsi byla, jsi a stále budeš jednou z mých největší inspirací, nejen co se teď blogu týče, ale celkově tvého životního postoje:)
    Máš opět vyymšlené také zase nějaké jedlé dárečky? Já mám zatím připravené opět domácí pečené čaje a dýňové marmeládky, co bych ráda jako "dodatek" k dárečkům přidala:)
    Krásný den:*
    PS: Ciabattka je vážně k nakousnutí, myslím, že tvůj muž se s tebou má královsky:-)) Podobně jako cizrna na paprice, možná už jsem to někde psala, ale je to snad má nejoblíbenější verze cizrny vůbec, mňam!:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky