Vánoční dárečky

I když trošku opožděně, tak i já se Vám chci pochlubit s dárečky, které mi udělaly největší radost (a souvisí nějak s jídlem samozřejmě). :-)

Od svého báječného manžela jsem obdržela dva "dárečky na míru" a to Malé křupavé ovoce od Mixitu, které je prostě dokonalé a stala jsem se na něm regulérně závislá a už si bez něj nedokáži ranní kaši představit a tubus jsem dostala i s nádhernou ptačí miskou a poctivou lžičkou :-), po kterých jsem už dlouho na mém milovaném webu Mixit pokukovala :-). Chyběla mi totiž ta správná snídaňová miska. A konečně ji mám!!!
Kromě Mixitu mi manžel (teda Ježíšek) daroval i Zajíce v krabici, kterého jsem chtěla celý rok 2014 vyzkoušet. A musím říct, že se prosincový box opravdu vyvedl. Co vyvedl, naprosto mne nadchnul.
A co vše Zajíc v krabici obsahoval?
omáčku Tikka Masala od firmy Meridian
sudžuch a ovocné sušené tyčinky
chipsy z červené řepy a italskou polévku od firmy Demodara
bezlepkovou kaši od firmy Natumi
a balení červené rýže
Zatím jsem neměla možnost vše ochutnat, ale sudžuch, ovocné tyčinky, Tikka Masala i bezlepková kaše jsou úžasně chutné. A věřím, že i zbytek Zajíce se nedá zahanbit. A pokud Vás obsah zaujal, je možno si prosincový box ještě objednat ZDE v zaječím eshopu.
Druhým "jedlým" dárkem byl piknikový/nákupní proutěný košík od mamky, která jej naplnila samými dobrotami - sušenými rajčaty, olivami plněnými mandlemi, těstovinami a směsí nakládaných lesních hub. Med s pláství jsem rovněž dostala od manžela :-). Mňam. 

Naprosto nečekaným dárkem s ječivým efektem u stromečku byla starší kniha od mého milovaného Jamieho Olivera - Cook with Jamie, ze které jsem nadšená. Zatím jsem si jen vypisovala recepty, které musím vyzkoušet, knihu jsem prolistovala a asi tak 100x pročetla a už se moc a moc těším, až Vám představím ty NEJ recepty a rady od Jamieho :-) (a nejen z této kuchařky!! Mám totiž jedno předsevzetí na rok 2015, ale o tom až jindy :-) )



 Dalším dárkem od rodičů byla sada plechových dóz na vánoční cukroví. No nejsou úžasné? Škoda jen, že Vánoce jsou zas až za rok.... Budu jim muset vymyslet nějakou činnost dříve, aby mi na ně ve skříni nesedal prach.
Mimo jedlých dárků jsem dostala i spoustu nejedlých a nejvíce mi udělali radost: knížky (od P. Coelha - Valkýry = přečteno a od G. R. R. Martina - Hra o trůny = rozečteno), softshelová tenká bunda, šungit na čištění vody i ve tvaru srdce na krk, nějaké oblečení, kartáč na vlasy, bomby do koupele, kosmetiku, ručníky, pyžámko, svítící hvězdičky na zeď a spoustu dalšího :-).

A co jedlého (i nejedlého) jste k Vánocům dostali vy? Pochlubte se :-).

Přeji krásný a úspěšný rok 2015! A děkuji, že Vás tolik čte můj blog, moc si toho vážím.

Vaše Lenča

Komentáře

  1. To jsou krásné a výtečné dárečky, hlavně originální a je vidět, že byly vybírány "na míru" ze srdíčka jen pro tebe:) Já toho dostala letos také hrozně moc, mimo tunuuuuu jiných věcí i poprvé ochutnám bio kokosový olej(!) od ségry:) Tak Lapacho, různé čaje a další a další:)
    Moc se mi líbí ty dozičky, rozhodně by jsi je měla něčím co nejdříve naplnit - aby se pak mohly zase postupně vyprázdnit:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj Luci, tak mi pak napiš, jak ti to Lapacho chutná :D mě totiž nenadchlo ... pila jsem je asi měsíc kvůli detoxikaci a bylo to pro mě utrpení. :-)

      Vymazat
    2. Jéj, tak to děkuji za upozornění :D Dám si na něj pozor, ale třeba s medem by se to pak dalo, ne? :-) Jsem na to tedy zvědavá:)

      Vymazat
    3. třeba ti to bude chutnat :-) tisíc lidí, tisíce chutí... :-)
      já si vždy uvařila půllitrový vývar z lapacha a naředila si to do dvoulitrovky vodou a pila jsem to během celého dne, to se pak dalo ;)

      Vymazat
  2. Krásné dárečky :) Knížka od J. Olivera by se mi taky moc líbila :)
    ChickFlickCherryBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já sbírám knížky od J. Olivera. Mám jich myslím 10 z 16ti.... ale je fakt, že ty starší se hůře shání.... ale pořád pokukuju na aukru a jiných bazárcích a taky u známých :)
      jednu super kuchařku od Jamieho - Šéfkuchař bez čepice se vrací - jsem objevila v TOP stavu u kamarádky a ta mi ji dala, protože jí jen ležela ve skříni, nikdy podle ní nevařila :-)

      Vymazat
  3. Cook with Jamie je úúžasná kniha! :)
    Fit Maddie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemůžu nic než jen souhlasit :-)
      ale jamie má úžasné skoro všechny kuchařky.... ;) třeba save with jamie je super a teď vyšla nová, tak přemlouvám manžela, aby mi ji k narozeninám koupil :-)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky