Pohankové ovocné knedlíky

Pohankové ovocné knedlíky, které vás zaujmou svou jednoduchostí a výtečnou chutí


Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje

Víceméně totožný recept zde na blogu je, ale chtěla jsem vyladit i jeho bezlepkovou variantu, aby si knedlíky mohli vychutnat i ti, kteří z jakéhokoliv důvodu lepek ze stravy vynechávají. Na chuti to nepoznáte, pohanková mouka je v této kombinaci výtečná a těsto krásně drží, knedlíky se nerozvařují a ani nepraskají. 

Vyzkoušejte je buď plněné, nebo pouze vytvarujte kuličky / válečky / noky / šišky a ty uvařte a podávejte poté s ovocným žahourem... :-) (Tak nám to vždy připravovala naše babička, protože 9 vnoučat, 9 chutí, tak vždy udělala knedlíky bez náplně a na stůl nám nanosila kakao, skořici, cukr, máslo, jahodový žahour, meruňkový žahour,... a každý jsme si dělali knedlíky podle vlastní fantazie.... A když k tomu ještě babička přidala čokoládové a jiné ozdůbky, tak často vznikaly dost šílené kombinace... :-) ).



Suroviny (8 knedlíků)

1 bal. tofu natural
100 g pohankové hladké mouky
šťáva z 1 citronu
1 lžička vanilkového cukru
mandlové mléko dle potřeby

Postup

Tofu rozmixujte s troškou mléka, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou na hladkou kaši, kterou zahustěte pohankovou moukou, aby vám vzniklo nelepivé těsto se kterým se dobře pracuje. 
Těch 100g je pouze orientačních, každé tofu je jinak "mokré" a proto se řiďte hlavně vlastním pocitem ;-).

Těsto rozdělte na 8 částí a vytvarujte knedlíčky. Plňte podle libosti, já použila čerstvé meruňky ze zahrádky.

Knedlíčky vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Trvá to zhruba 10 minut.

Podávejte např. s mákem, sirupem a troškou pokapané olejem. Můžete použít například makový či mandlový olej.

Dobrou chuť!

Vaše Lenča


Komentáře

  1. To je úžasnot, jestli bych něco mohla na tuny, tak tohle je jedno z těch jídel^^

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Často ráda sleduji tvůj blog. Mám na tebe prosbu, mohla bych tě poprosit o zveřejnění mého inzerátu? Prodám spiralizér zn. Lurch. Použitý pouze 1x (byl pořízen pouze pro výjimečnou událost, dodám spolu s účtenkou z června 2015). Součástí jsou tři nástavce s různými rozměry kráječů, šířka spirál je nastavitelná pomocí kovového otáčivého kolečka, součástí jsou kovové jehlice a dřevěné tyčky. Vč. originální krabice. Cena: 1090Kč Fotky případně dodám. Děkuju moc za odpověď! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky