Letní bublanina
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez palmového oleje
Přátelé, stále jsem bez internetu, proto je blog trošku zanedbáván. Věřím, že se nám podaří do domečku během ledna připojit internet a opět vás budu zásobovat recepty, články, recenzemi. Ale věřte, že ten život bez internetu má své kouzlo... :-)
Když je venku mrazivo a pošmurno, přijde čas na pořádnou dávku letního ovoce z mrazáku, které máte jistě v zásobě :-). Pokud rádi zkoušíte nové chutě, vyzkoušejte čirokovou a kamutovou mouku. Výsledkem vám bude bublanina oříškové chuti :-).
Suroviny (plech 20 x 40 cm):
2 hrnky polohrubé čirokové mouky
1 hrnek kamutové mouky (nebo nahraďte oba druhy mouky 3 hrnky špaldové mouky)
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
3/4 hrnku třtinového cukru
1 prášek do pečiva bez fosfátů
3 lžičky jablečného octa
špetka soli
100 ml rostlinného oleje
1 lžička vanilky
1 lžička skořice
směs letního ovoce (rybíz, maliny, jahody)
Nejprve si v míse smíchejte sypké suroviny a poté postupně přidávejte tekuté. Hotové těsto nalijte na pečícím papírem vyložený plech a hojně posypte ovocem. Pečte v předehřáté troubě (horní a dolní ohřev) při 180°C zhruba 35 - 40 minut.
Dobrou chuť!
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez palmového oleje
Přátelé, stále jsem bez internetu, proto je blog trošku zanedbáván. Věřím, že se nám podaří do domečku během ledna připojit internet a opět vás budu zásobovat recepty, články, recenzemi. Ale věřte, že ten život bez internetu má své kouzlo... :-)
Když je venku mrazivo a pošmurno, přijde čas na pořádnou dávku letního ovoce z mrazáku, které máte jistě v zásobě :-). Pokud rádi zkoušíte nové chutě, vyzkoušejte čirokovou a kamutovou mouku. Výsledkem vám bude bublanina oříškové chuti :-).
Suroviny (plech 20 x 40 cm):
2 hrnky polohrubé čirokové mouky
1 hrnek kamutové mouky (nebo nahraďte oba druhy mouky 3 hrnky špaldové mouky)
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
3/4 hrnku třtinového cukru
1 prášek do pečiva bez fosfátů
3 lžičky jablečného octa
špetka soli
100 ml rostlinného oleje
1 lžička vanilky
1 lžička skořice
směs letního ovoce (rybíz, maliny, jahody)
Nejprve si v míse smíchejte sypké suroviny a poté postupně přidávejte tekuté. Hotové těsto nalijte na pečícím papírem vyložený plech a hojně posypte ovocem. Pečte v předehřáté troubě (horní a dolní ohřev) při 180°C zhruba 35 - 40 minut.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den