Arašídové sušenky

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez pšenice
Bez palmového oleje

Improvizovat v kuchyni se ne vždy vyplácí. Já jsem ten typ člověka, který má rád před sebou recept, který si následně upravím k obrazu svému, ale vařit bez jakéhokoliv podkladu? To dělám málokdy. Dnes jsem ale měla obrovskou chuť na arašídové sušenky s čokoládou. Recepty na internetu, které jsem našla, se mi ale vůbec nelíbily. Byly většinou moc složité, přeplácané, přeslazené a tak jsem se pustila do pokusu a musím říct, že výsledkem jsou mi výborné, nadýchané a uprostřed vláčné sušenky, které jsou dost podobné těm, které jsme pekli jako děti s mamkou (akorát v nich není tuna másla, cukru a bílé mouky :-)). Pokud máte chuť, tak zaručeně vyzkoušejte.

Suroviny:

1 hrnek ovesné mouky (mixuju ovesné vločky v mixéru)
1 hrnek jemných ovesných vloček
1/2 hrnku rostlinného mléka
3 vrchovaté lžíce arašídového crunchy másla
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1/4 hrnku panelly (sušené třtinové šťávy) nebo třtinového cukru
1 lžíce mletých lněných semínek
špetka soli
50 g hořké čokolády

Všechny ingredience kromě čokolády dejte do mísy a vypracujte nelepivé těsto, Nakonec zapracujte na velké kousky nasekanou čokoládu. Z těsta vytvoře 15 stejně velkých kuliček, které dejte na pečícím papírem vyložený plech a jemně je zploštěte. Pečte v předehřáté troubě při 170°C 15 minut (spodní a horní ohřev).
Dobrou chuť!




Komentáře

  1. Vypadají lákavě, určitě vyzkouším! Recept mi hraje do noty, neb už delší dobu se chystám na sušenky, kde bych použila otevřené arašídové máslo ;-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky