Fitness brokolice v kuchyni - recenze

Dnes Vám chci představit jednu krásnou českou veganskou kuchařku od známé blogerky Majdy Nácovské, kterou jsem dostala darem kvůli rubrice ve veganském časopisu Vegazín (jehož první číslo si můžete stáhnout ZDE). Majdě rovněž děkuji za osobní věnování, které mi udělalo velkou radost.

Knížka je v pevné vazbě s hezkými fotografiemi, stránky jsou přehledné, design minimalistický. Zpracování se velice povedlo. Byla bych nadšená, kdyby moje prvotina vypadala stejně.

Kuchařka je rozdělena do dvou částí.

Teoretická je plná informací o veganském výživovém směru. Dozvíte se o tom, co je veganství, Majda se s vámi podělí o tipy pro správné hubnutí, následně i o svém vztahu k veganství. Líbí se mi kapitolka o tom, jak na veganské stravě zaběhla svůj první maraton.
Následující informace jsou obecné a zabývají se tím, odkud brát na rostlinné stravě bílkoviny, o důležitých vitamínech a minerálech, o zdravých a nezdravých tucích a spoustu dalšího.

Praktická, receptová část je rozdělená do šesti kapitol - Snídaně, svačinky, Lehká jídla, Polévky, Fitness jídla, Pečené dobroty a Oslavy.
Kapitoly jsou plné autorčiných oblíbených jídel, které jsou vyladěné do posledního detailu. Každý recept je doprovázen stručným, ale přehledným postupem a výživovými hodnotami na jednu porci. Rovněž je každý pokrm doplněn pěknou fotografií. U několika jídel jsem měla problém, abych nesnědla samotné stránky, jak moc dobře vypadají. Například celozrnné loupáčky, raw borůvkový cheesecake či polévka Pho.

Osobně jsem zatím vyzkoušela těsto na pizzu, které je výborné. Je dost podobné mému receptu, který používám, ale pizza se mi povedla křupavá a výborná. Zdobila jsem podle toho, co jsem měla doma v lednici.
Fazolník jsem zkoušela pro manžela jako sytou, bílkovinovou svačinu do práce a podle jeho slov v tom fazole nejsou vůbec cítit a opravdu se cítil najezený až do oběda. Což je super, tudíž se k receptu ještě vrátím.
Plno jídel z kuchařky patří do mého receptového repertoáru už dlouho a jsem ráda za připomenutí a oprášení. Během krátké doby jsme po dlouhé době měli jáhlové šišky, ovocné knedlíky, hlívový guláš a brownies z červené řepy.

Rozhodně knihu doporučuji. Podpoříte tak českou autorku, najdete zde přes 50 chutných a jednoduchých receptů a určitě touto knihou neurazíte žádného oslavence. Naopak doporučuji ji jako dárek pro všechny, kteří neví, jak vegansky vařit.

Kuchařku můžete zakoupit ZDE. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky