Vegan recepty - recenze

Opět jsem si pro vás připravila pár recenzí nových kuchařek. Dnes vám představuji další český počin od Ivanky Vávrové "Vegan recepty". Knihu si můžete zakoupit přímo na stránkách autorky, která kromě vaření rovněž dělá životní koučku a radí lidem nejen s jejich jídelníčkem a životním stylem. Určitě se na její stránky mrkněte.

Útlá knížečka obsahuje autorčiny nejoblíbenější recepty, které mají neveganům ukázat, že rostlinná strava není náročná, nudná a ani drahá. Knihu, dle slov autorky, Ivanka vydala zejména na popud svých klientů, neboť si přála mít vše potřebné v jednom. A vzhledem k tomu, že se jedná o první díl, můžeme se těšit na pokračování.


Kniha je zpracována jednoduše. Možná by ji slušely kvalitnější fotografie. Osobně mě více baví samotný obsah, než zpracování. Věřím, že v dalším díle budou obrázky pokrmů a grafika zpravovány lépe a umocní to zážitek z celé knihy.

Recepty jsou jednoduché, ze základních surovin a hlavně jsou moc dobré. Je zde časté použití sóji, ale vzhledem k myšlence, že má jít zřejmě o cenově dostupná a výživná jídla, je to pochopitelné.

Osobně mi moc chutnaly Indické fazole se zeleninou a bramborami, Pečené plněné papriky, které jsem připravila k rajské omáčce a Luštěninová pomazánka z vařeného zelí. Mňam.


Komentáře

Oblíbené příspěvky