Nadýchaný perník

S nadýchaným perníkem zažijete návrat do dětství

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez vajec
Bez mléka
ABKM

Receptů na perník tu mám několik. Každý je trošku v něčem jiný. Tato varianta je mou vzpomínkou na dětství. Perník s čokoládou a kokosem patřil mezi moje favority. A strašně ráda jsem si kupovala perník bez náplně, který byl celý v čokoládě a obalený v kokosu, myslím, že se prodává pořád, ale není veganský... Mňam. No tento perník veganský je, je i krásně nadýchaný a moc dobrý. A karob mám v perníku raději než kakao. Dodá mu takovou skvělou chuť ;-)

Suroviny

2 hrnky špaldové mouky

3/4 hrnku třtinového cukru
1 a 1/3 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku oleje
2 lžíce karobu
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
1 lžička jablečného octa
1 lžíce vanilkové Hrašky

Postup

Opět moje klasika. V míse smíchat sypké suroviny, mixérem promixovat tekuté suroviny a poté zamíchat dohromady. Nalít na vymazaný a moukou/kokosem/vločkami vysypaný plech (40x40) a péct při 180 °C zhruba 20 minut.

Po upečení polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření (kupuji 200 g z Lídlu, je moc dobrá) a posypat kokosem. Nechat ztuhnout a hotovo.

Dejte vědět, jak vám chutnal.

Dobrou chuť

Vaše Lenča

Komentáře

Oblíbené příspěvky