Kakaová bábovka s čokoládou

Čím víc čokolády, tím lepší bábovka

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez vajec
Bez mléka


Ideální moučník k nedělní snídani

Neděle si přímo říká o pohodovější a opulentnější snídani. Pokud nepatříte k milovníkům palačinek, lívanců či francouzských toastů, můžete si den dopředu upéct bábovku. Myslím, že v kombinaci s horkým kakaem neodmítne nikdo. 
Musím říct, že tato je chuťově skvělá, vláčná, jemná a tak akorát sladká. A kombinace hořkého kakaa s občasným kouskem sladké čokolády je fenomenální. 

Suroviny

280 g polohrubé mouky
60 g kakaa
200 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
špetka soli
120 ml oleje
420 ml rostlinného mléka
1 lžička jablečného octa
2 lžíce rumu
2 lžíce vanilkové Hrašky
100 g kvalitní hořké čokolády

Postup

Všechny sypké suroviny, s výjimkou čokolády, promíchejte ve velké míse. V druhé míse nebo v mixéru promíchejte tekuté suroviny. 
Následně vlijte tekutou směs k sypké a vyšlehejte hladké těsto. 
Na závěr přimíchejte nasekanou čokoládu, nalijte do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 60 minut.

Dobrou chuť!

Vaše Lenča

Komentáře

Oblíbené příspěvky