tag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post1097399102280482809..comments2024-03-18T13:36:54.558-07:00Comments on Zdravě jíst: Medvědí česnekhappy.lenulkahttp://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-40166862900264477562016-04-21T13:27:49.425-07:002016-04-21T13:27:49.425-07:00V Liberci už taky roste, nikdy jsem ho nemohla naj...V Liberci už taky roste, nikdy jsem ho nemohla najít a letos jsem ho našla poprvé a to u dětského hřiště :) Taky jsem zkoušela špenát s těstovinami a hrozně mi chutná..je dobrý i jen tak s rajčaty a olivovým olejem jako salát. Tinkturu chci taky zkusit, doteď jsme ji kupovali :) PetraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-22305833738221321712015-04-18T07:21:03.190-07:002015-04-18T07:21:03.190-07:00A můžete prosím sdělit, kde je takový úžasný výsky...A můžete prosím sdělit, kde je takový úžasný výskyt MČ u Brna? Několikrát už jsem byla bloudit v lese a na žádný jsem nenarazila. <br />Předem díky za INFO. Martina Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-10153626112345857482015-04-03T00:32:26.973-07:002015-04-03T00:32:26.973-07:00tinktura ti určitě vydrží rok :-) chce to jen dobř...tinktura ti určitě vydrží rok :-) chce to jen dobře scedit :-) a určitě to dej do vodky nikoli do slivovice... ona kombinace slivovice a česneku je pro silné povahy :-) <br />ale nevím zda ti nebude vadit na žaludek, když ti vadí syrový... mně to moc neprospívalo :-) já ho uskladňuji na zimu buď do olivového oleje (rozmixuju česnek s olejem, uchovávám v lednici, přidávám do teplé kuchyně) anebo nasekám a dám do mrazáku :-)happy.lenulkahttps://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-8190901708517964482015-04-03T00:30:09.303-07:002015-04-03T00:30:09.303-07:00Teri, já ho syrový taky nemůžu.... Normálně si ho ...Teri, já ho syrový taky nemůžu.... Normálně si ho připrav jako špenát.... Třeba k těstovinkám :-) Na oleji rychle orestuji, přidám uvařené těstoviny, sůl, pepř, zakápnu rostlinnou smetanou a je to :-)happy.lenulkahttps://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-44425728952218160772015-04-02T11:09:39.395-07:002015-04-02T11:09:39.395-07:00A ještě dotaz, jak dlouho můžu skladovat tu tinktu...A ještě dotaz, jak dlouho můžu skladovat tu tinkturu? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14615456858613589452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-63721269001666105542015-04-02T11:08:47.197-07:002015-04-02T11:08:47.197-07:00Leni zrovna před pár dny jsem na medvědí česnek na...Leni zrovna před pár dny jsem na medvědí česnek narazila právě v jednom farmářském obchodě, snědla jsem ho jen tak syrový, ale neudělal mi moc dobře na žaludek, nepřemýšlela jsem, nedělá mi totiž dobře ani samotný česnek :/ Myslíš, že když ho spařím, tak už nebude tak výrazný a dal by se použít podobně, jen tak nasekaný do salátů? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14615456858613589452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-32008360597883852402014-03-05T11:55:50.169-08:002014-03-05T11:55:50.169-08:00Medvědí česnek je teď u nás na jídelníčku každý de...Medvědí česnek je teď u nás na jídelníčku každý den. Vyzkouším podle vás tinkturu. Děkuji ŠárkaCettiahttps://www.blogger.com/profile/01132713223949301093noreply@blogger.com