tag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post1091449785587732692..comments2024-03-18T13:36:54.558-07:00Comments on Zdravě jíst: Vegetariánské mléčné produktyhappy.lenulkahttp://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-85524944890776537162016-03-17T12:17:27.855-07:002016-03-17T12:17:27.855-07:00Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jaké sýřidlo je p...Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jaké sýřidlo je použito v Pribiňáčkovi-tyčince, děkujiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-85418629527782193542016-03-12T08:42:53.571-08:002016-03-12T08:42:53.571-08:00Dobry den,
diky moc za tento clanek. Ac sama mnoho...Dobry den,<br />diky moc za tento clanek. Ac sama mnoho let vegetariankou a vyhybala jsem se zelatine, o tech syridlech jsem ziskala povedomi az nedavno. Z vyctu OK syru vyradte Primator, dle sdeleni Madety (tento tyden) pri vyrobe Primatoru pouzivaji zivocisne syridlo. Dale take upozornim, ze mozna ne vsichni vegetariani vedi, ze kapsle, ve kterych jsou nektere leky a potravinove doplnky, jsou ze zelatiny. Takze vegetarianovi nezbyde nez obsah kapsle zamichat do vody a kapsli darovat nevegetarianovi s nemocnymi klouby, nebo vyhodit :).<br />Existuji uz i veganske kapsle, ale asi budou tezko k dostani...zatim.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-66309081200737358972015-07-12T07:04:58.799-07:002015-07-12T07:04:58.799-07:00,),)Lelakillerhttps://www.blogger.com/profile/15346832517479981744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-77696399603562362752015-07-12T07:04:08.652-07:002015-07-12T07:04:08.652-07:00Ale znalosti mas, dobre vediet ,)Ale znalosti mas, dobre vediet ,)Lelakillerhttps://www.blogger.com/profile/15346832517479981744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-68074538542028131302015-07-12T07:04:04.628-07:002015-07-12T07:04:04.628-07:00Ale znalosti mas, dobre vediet ,)Ale znalosti mas, dobre vediet ,)Lelakillerhttps://www.blogger.com/profile/15346832517479981744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-42767630161426704062015-01-17T04:13:00.829-08:002015-01-17T04:13:00.829-08:00Jo samozřejmě to nemělo být nějak rýpavé a chápu, ...Jo samozřejmě to nemělo být nějak rýpavé a chápu, že pro vegetariány (a tuplem pro vegany) musí být často problém najít potraviny, které 100% vyhovují. No s tou kyselinou močovou je to tak, že se tvoří především až v organismu z bílkovin, tzn. pokud se budeš přecpávat i ryze veganským proteinem (budeš přijímat nadbytek bílkovin), tak se ti bude tvořit jejich odbouráváním v játrech víc kyseliny močový a ta poškozuje chrupavky atd (ale to mluvíme už o docela pokročilým stadiu). Jde spíš o množství přijatejch bílkovin než o to, jakýho jsou původu. Organismu je jedno jestli zpracovává aminokyseliny ze sójy nebo z vepře, ve finále ten amoniak potažmo močová kyselina stejně vznikne. Aspoň to je teda můj biochemikářskej názor, nejsem žádný vědátor nebo doktor!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12144100976246589128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-71924021860507631252015-01-17T02:59:40.567-08:002015-01-17T02:59:40.567-08:00Verčo, tenhle článek je hlavně pro ty, kteří jí ve...Verčo, tenhle článek je hlavně pro ty, kteří jí vegetariánsky. Proto tu nebudu psát, že na želatině není nic špatného :-) jen tu prostě upozorňuji na problém, který mě osobně dost překvapil... že dost věcí, které se tváří jako vegetariánské, vegetariánské nejsou. :-)<br />Navíc si osobně myslím, že pokud člověk jí minimum živočišných produktů, zejména masa, tak má klouby povětšinou v pořádku, právě nadbytek živočišných produktů ve stravě (která obsahuje kyselinu močovou, která se usazuje v kloubech atd.) způsobuje problémy s pohybovým aparátem :-) ale to je zas na celý článek :-)<br />a děkuji za tvou reakci, jsem ráda, když se o tématech diskutuje :-)<br />hezký den :-) Lenčahappy.lenulkahttps://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-57661239525810907242015-01-17T01:16:16.712-08:002015-01-17T01:16:16.712-08:00Ještě jedna věc: aspoň je pěkně vidět, jak moc jsm...Ještě jedna věc: aspoň je pěkně vidět, jak moc jsme dneska vytržení od zemědělství a výroby potravin. To, že dneska známe postupy, jak nahradit telecí žaludky rostlinných/mikrobiologickým syřidlem je doopravdy výdobytek posledních let, pokud teda mluvíme o sladkém sýření. Celý věk se to bohužel provádělo enzymy z telecích žaludků, ale pochybuji, že byla telata někdy primárně poražena z tohoto důvodu, což nemění nic na tom, že je hnus porážet čerstvě odstavenýho kojence z jakýhokoliv důvodu. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12144100976246589128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-52166739149924737822015-01-17T01:10:38.633-08:002015-01-17T01:10:38.633-08:00Sýření klasickými syřidly si troufám říct, že už s...Sýření klasickými syřidly si troufám říct, že už se dneska skoro neprovádí, poněvadž je to drahé. Želatina ve výrobcích pro děti je samozřejmě problém pro vegetariána, ale trošku mi z článku vyznělo, že je to podle tebe snad závadné. Závadný je pribiňák jako celek, protože to je narvaný akorát tukem + cukrem, žádnou přidanou hodnotu to fakt nemá. Želatina je aspoň prospěšná na klouby, rostlinných ekvivalentů bohužel moc neni. Samotamo, že výrobci nejsou takový dobráci, aby mysleli na naše klouby, ale šidí tim použití tuku, který je drahý, ale to je zas na jinou diskuzi.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12144100976246589128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-40741482541891955072015-01-16T04:49:37.489-08:002015-01-16T04:49:37.489-08:00Ahojky,
když jsem ještě jedla sýry, tak jsem si t...Ahojky, <br />když jsem ještě jedla sýry, tak jsem si také dělala průzkum. Co jsem zjistila bylo to, že velkovýroby většinou používali rostlinná syřidla a naopak malovýrobci s bio produkcí (které by člověk podpořil raději) využívají převážně pepsin - právě z žaludků telat... Ale to už je pryč a už se tím trápit nemusím, díkybohu za veganství ;) Ale třeba vína, když už si občas dáme si pečlivě hlídám, aby byla veganská, výrobci vín také nejsou povinni uvádět, čím víno číří.. Dělají nám to těžké že? :)<br />Hezký denethique.vhttps://www.blogger.com/profile/04971833435716333469noreply@blogger.com