tag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post7216773193481717335..comments2024-03-18T13:36:54.558-07:00Comments on Zdravě jíst: Které potraviny nesmí chybět v mém veg jídelníčku.... 2.happy.lenulkahttp://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-69649126592055709462015-08-17T11:31:37.430-07:002015-08-17T11:31:37.430-07:00Jako opravdu mi trvalo dlouho než jsem si miso zam...Jako opravdu mi trvalo dlouho než jsem si miso zamilovala.. Ono má dost specifickou chuť, ale jak jsem zkusila to bílé, tak od té doby s ním nemám problém :-).... Vyzkoušejte a poté můžete poreferovat, jak vás zaujalo ;-) Krásný večerhappy.lenulkahttps://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-70666966750567669052015-08-17T11:29:32.732-07:002015-08-17T11:29:32.732-07:00Na miso polévku se dá použít jakékoliv miso. Já os...Na miso polévku se dá použít jakékoliv miso. Já osobně používám bílé miso, protože mi chutná nejvíc a přijde mi takové jemné, dobré... :-)happy.lenulkahttps://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-42868078477666757772015-08-17T09:50:55.077-07:002015-08-17T09:50:55.077-07:00Děkuji za vysvětlení :) také jsem nedávno přemýšle...Děkuji za vysvětlení :) také jsem nedávno přemýšlela o ekologickém dopadu konzumace exotických plodů a zvažovala jejich omezení, i když citrusů tolik nejím, tak banánů sním hodně, tak se je pomalu snažím nahrazovat. <br /><br />Ještě jsem se chtěla zeptat na to miso - na miso polévku tedy doporučujete bílé miso? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03071354219036924359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-5314851905501976012015-08-17T05:50:50.688-07:002015-08-17T05:50:50.688-07:00Dobrý den, děkuji za krásný komentář, jsem ráda, ž...Dobrý den, děkuji za krásný komentář, jsem ráda, že mají moje recepty úspěch :-). <br />Trvanlivost datlového sirupu - popravdě se přiznám, že postup je tak jednoduchý, že si sirup připravuji vždy čerstvý, maximálně jej sním do 2 - 3 dnů a mezitím jej mám v lednici. Ale jak dlouho vydrží si netroufám odhadnout.... Krásný denhappy.lenulkahttps://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-31818367488239444702015-08-17T05:18:54.137-07:002015-08-17T05:18:54.137-07:00Dobry den Lenko, chcem sa opytat na domaci datlovy...Dobry den Lenko, chcem sa opytat na domaci datlovy sirup. Ako dlho sa da takto pripraveny uskladnovat? Mate to odskusane? Chcem sa podakovat za vase clanky. Su velmi inspirativne. Vela vasich receptov uz sme doma vyskusali a bola som velmi spokojna. K osvedcenym sa opakovane vraciam. Mame doma bohuzial dievcatko so silnou alergiou na lusteniny a semena, takze nemozem vyskusat uplne vsetko ale co mozem, skusam :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-319878536972482902015-08-17T03:00:36.552-07:002015-08-17T03:00:36.552-07:00Miso už chci dlouho vyzkoušet a vždycky ho nějak v...Miso už chci dlouho vyzkoušet a vždycky ho nějak vypustim z nákupu, tak budu muset sjednat nápravu :) datle mi nejvíce chutnají bio z dmka od alnatury, ale medjooly jsem ještě neměla. Jinak pohanka ve všech podobách nikdy nesmí chybět ve špajzu, ať žije Šmajstrla :D a červená čočka jakbysmet - taky jí valíme do všeho na zahuštění a nejradši z ní mám asi omáčky na těstoviny nebo do lasagní ;-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12144100976246589128noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-32906606591959774562015-08-16T08:49:11.340-07:002015-08-16T08:49:11.340-07:00Krásný den, ze dvou důvodů - dělal se mi po nich e...Krásný den, ze dvou důvodů - dělal se mi po nich ekzém, mám natestováno, že tropické plody nemám jíst a když je nejím, tak ekzém je pryč... nejvíc citlivá jsem na kokos, to stačí si dát i něco v čem je trochu kokosového oleje a hned mám suché ruce... A druhý důvod je ekologický... snažím se jíst co nejvíc lokální suroviny a ne dovážené přes půl světa ;-) happy.lenulkahttps://www.blogger.com/profile/03532966371198785190noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-24547552814705146422015-08-16T08:27:40.908-07:002015-08-16T08:27:40.908-07:00Červenou čočku a datle miluju! :) Datle vždycky sp...Červenou čočku a datle miluju! :) Datle vždycky spolehlivě zaženou chuť na sladké. Můžu se zeptat, proč nejíš ostatní exotické ovoce? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03071354219036924359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3500577173683731767.post-2542644587311007372015-08-16T04:34:52.872-07:002015-08-16T04:34:52.872-07:00Tak všech pět těchto potravin také nesmí chybět v ...Tak všech pět těchto potravin také nesmí chybět v mém jídelníčku. <br />Pohanku miluji jak uvařenou, tak naklíčenou. Dělala jsem si jednu dobu i kaši, že jsem si přes noc namočila pohanku a ráno jsem si ji rozmixovala s banánem, mňam :) <br />Sezamové semínko nejčastěji jím ve formě tahini, které miluji. <br />Červená čočka je má nejoblíbenější luštěnina. A taky cizrnu miluji, ale ta se musí máčet a dlouho vařit, přitom čočka je hotová hned, takže vede červená čočka, ale cizrna je hned kousíček za čočkou :) <br />Datle, ach, miluji tu chuť ♥ Když měli v Tescu akci 500g za 19,90 Kč, nakoupila jsem si rovnou 10 kilo :D Před týdnem jsem dojedla poslední balení a musím sehnat někde další :)<br />Miso jsem si poprvé koupila ječmenné a bylo dobré, ale používala jsem ho jen do miso polévky. Teď mám doma rýžové a to je ještě lepší a přidávám ho už skoro do všech polévek. Ale láká mě hodně to sladké bílé :) Biosféra je můj nejoblíbenější eshop. Takže až budu zase něco objednávat, určitě si pořídím i to miso :) Michelle M.https://www.blogger.com/profile/06006434784015657331noreply@blogger.com