Veganfoods

Znáte internetový obchod Veganfoods? Pokud ne, tak určitě do tohoto obchodu bez obav zavítejte. Nemusíte být ani vegan a i přesto Vás nabídka obchodu zaujme na první pohled. 
V čem se nabídka tolik liší oproti jiným zdravým eshopům? Minimálně ve výběru zboží, které jsem z velké části v jiných eshopech neviděla a povětšinou se jedná o cizí, originální potraviny. 

Obchod se specializuje na veganské produkty, proto zde opravdu nehledejte žádné živočišné produkty. 
Velice se mi líbí možnost filtrování produktů, kdy si můžete vybrat potraviny bez palmového oleje, bez lepku, bez sóji či bez arašídů, což některým ušetří dost času při pátrání zda si ten či onen produkt můžou zakoupit.
Mne nejvíce oslovil veganský parmazán, který mě chuťově velice překvapil. Na italských těstovinách má přesně tu parmazánovou chuť, jaká mi tam scházela. Základem tohoto sýru je plnotučná sojová mouka, kokosový olej a aromata.


Dalším produktem, který jsem se rozhodla vyzkoušet bylo rajčatovo-olivové tofu, které chutná úplně jinak, než jsem zvyklá z tofu z Dobrušky či z DM. Je velice dobře a jemně dochucené. Použila jsem jej do rizota, které jsem následně nemusela moc dochucovat (právě díky výraznosti tofu) a chutnalo grandiózně.

Špaldový nápoj od Top natur jsem znala už z dřívějška a proto u tohoto produktu šlo o nákup na jistotu. Výborný nápoj, který používám jak v sušené, tak v tekuté podobě. V tekuté podobě především do moučníků a vaření, všude tam, kde potřebuji nahradit tekutiny za mléko a v sypké podobě např. do těst na bramborové knedlíky, šulánky apod.

Posledním překvapením v balíčku byl dáreček k nákupu a to malá veganská majonéza. Byla opravdu malá, proto jsem si z ní udělala domácí tatarku, která byla k opékanému seitanu to pravé ořechové.

Veganfoods doporučuji a zajistě jsem na těchto stránkách neobjednávala naposledy. Minimálně mě láká vyzkoušet náhrady vajíček. Překvapilo mne, že zde nabízejí náhradu čistě žloutku a čistě bílku. Nemáte s tím někdo zkušenost? Opravdu ta náhrada bílku nahradí v těstě sníh? To je totiž snad jediná věc, která se mi zatím u pečení nepodařila vegansky nahradit.

Výhody:

  • přehledný web
  • možnost filtrování produktů na základně dietních požadavků (bez soji / bez lepku / bez palmového oleje,....)
  • velký výběr originálních produktů
  • nechybí zde ani složka receptů a zajímavostí
  • rychlé dodání
  • příjemná komunikace s obchodem

Nevýhody:

  • nevýhody jsem nenašla, snad jen, že některé produkty jsou přeci jen dost drahé, ale to se bohužel stává u kvalitních (nejen) veganských produktů 


Komentáře

  1. Úžasný tip Leni, tento obchod vůbec neznám a hned na něj juknu, udělala jsi skvělý nákupek! To tofu bych si hooodně dala :-)
    Výběr se zdá býti opravdu skvělý;)

    OdpovědětVymazat
  2. Leni tvůj blog je prostě ze všech blogů nejlepší,dívám se každý den,jestli podle tebe zase něco neuvařím. Vegan foods jsem neznala a moc za něj děkuju.Dostala jsem nový dietní plán,kdy mi byly zrušeny i vajíčka,tudíž mám chuť (po výplatě) zkusit ty sušené bílky..neměla bys tip,kam rozumně vrazit sušená rajčata? Hezký víkend a těším se na další recepty a rady od tebe! P.S. konopné semínko už mám taky,co z toho vykouzlit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj jsem ráda, že se ti můj blog líbí :-)

      co s konopím? http://zdravejist.blogspot.cz/2014/05/konopne-seminko.html zkus třeba konopné mléko či hummus ;)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky