Okarový chlebíček

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Bez cukru

Poté co jsem se pustila do výroby sojového mléka, přemýšlela jsem nad využitím okary, které zbývá velké množství. Samozřejmě se dá použít do karbenátků apod., ale jednou jsem někde četla, že se z ní dá udělat i "tvaroh" do koláčů, tak jsem si říkala, že bych mohla připravit něco na způsob veganské tvarohové bábovky a musím říct, že chuť je výborná. Opravdu tvarohová ;-). Nešetřete kůrou, rumem ani rozinkami. Mňam.

Suroviny:

250 g okary (zbylá drť po výrobě sojového mléka)
2 lžíce vanilkové hrašky
60 ml vody
100 g oleje
3/4 hrnku rýžového sirupu (nebo 1/2 hrnku třtinového cukru)
1 a 1/2 hrnku špaldové mouky (dávám 1/2 hrnku hrubé a 1 hrnek hladké)
1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 lžíce rumu
kůra z 1 neošetřeného citronu
hrst rozinek
zhruba 1/2 hrnku rostlinného mléka (záleží na tom, jak moc suchou okaru máte)

Postup:
Okaru rozmixujte v mixéru spolu s hraškou, vodou, olejem, sirupem, rumem a rostlinným mlékem. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, kůrou a hrozinkami. Následně vmíchejte tekutou směs a vymíchejte těsto. Těsto by mělo být husté, ale stále tekuté.
Nalijte do vymazané a strouhankou vysypané chlebíčkové formy a pečte v předehřáté troubě při 160°C zhruba 60 minut. Zkoušejte špejlí, jakmile se těsto přestane lepit, je hotovo.

Dobrou chuť!

Komentáře

Oblíbené příspěvky