Jáhlové škubánky
Vegetarian
intolerance laktózy
vegan
Dnes pro Vás mám receptík na zdravou obměnu "šulánků s mákem", které mám moc ráda od dětství. Tato obměna je velice chutná a zdravá a můžete si je tudíž dopřávat častěji než šulánky z brambor, vejce a posypané cukrem.
Recept je z Biokuchařky od Hanky Zemánkové.
Na škubánky si připravte:
1/2 kg uvařených jáhel (asi 150 g syrových - před vařením nezapomeňte propláchnout vřelou vodou),
150 g hladké kukuřičné mouky,
1 BIO vanilkový pudingový prášek,
sojové mléko dle potřeby.
Na ochucení:
mák
karob
javorový sirup
Postup:
Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přisypeme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby byla konzistence taková, aby z ní šly tvořit šišky). Vytvarujeme šišky.
Dáme si vařit vodu, kterou osolíme a až voda vře, tak naházíme šišky a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou. Poté hned! vytáhněte nebo se rozvaří.
Uvařené jáhly polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem, karobem a osladíme javorovým sirupem.
Dobrou chuť!
intolerance laktózy
vegan
Dnes pro Vás mám receptík na zdravou obměnu "šulánků s mákem", které mám moc ráda od dětství. Tato obměna je velice chutná a zdravá a můžete si je tudíž dopřávat častěji než šulánky z brambor, vejce a posypané cukrem.
Recept je z Biokuchařky od Hanky Zemánkové.
Na škubánky si připravte:
1/2 kg uvařených jáhel (asi 150 g syrových - před vařením nezapomeňte propláchnout vřelou vodou),
150 g hladké kukuřičné mouky,
1 BIO vanilkový pudingový prášek,
sojové mléko dle potřeby.
Na ochucení:
mák
karob
javorový sirup
Uvařené jáhly nasypeme do mísy, přisypeme vanilkový puding (sypký), kukuřičnou mouku a vodu (tolik, aby byla konzistence taková, aby z ní šly tvořit šišky). Vytvarujeme šišky.
Dáme si vařit vodu, kterou osolíme a až voda vře, tak naházíme šišky a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou. Poté hned! vytáhněte nebo se rozvaří.
Uvařené jáhly polijeme rozpuštěným máslem, posypeme mákem, karobem a osladíme javorovým sirupem.
Dobrou chuť!
To je náhoda, zrovna jsem je taky plánovala tento týden udělat. Na internetu jsem našla stejný recept :)
OdpovědětVymazatjj jak jsem psala, je to z kuchařky od Hanky Zemánkové ;-) je to dobrota
VymazatProsím tě na kolik je to porcí?:)
OdpovědětVymazattak 4... záleží na tom kolik toho sníš. ale dělala jsem tuto porci pro dva a ještě mi jednou tolik zbylo ;-)
Vymazat