Špaldovo-mandlové linecké
Zdravější verze nejklasičtější klasiky - lineckého cukroví
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Cukroví, které nesmí chybět na žádném vánočním talíři - linecké
Poslední letošní cukroví, které Vám předkládám je zdravější verze lineckého cukroví. Je úžasné a díky mletým mandlím krásně křehké a voňavé. Vyzkoušíte?
150 g rostlinného tuku typu Alsan
250 g špaldové mouky (používám žlutou necelozrnnou Pernerku)
110 g mletého třtinového cukru
1 lžíce vanilkové Hrašky
250 g špaldové mouky (používám žlutou necelozrnnou Pernerku)
110 g mletého třtinového cukru
1 lžíce vanilkové Hrašky
3 lžíce vody
60 g mletých mandlí
citronová kůra z 1/2 BIO citronu
lžíce vanilkového aroma
60 g mletých mandlí
citronová kůra z 1/2 BIO citronu
lžíce vanilkového aroma
Postup
Těsto nechte do druhého dne v lednici odpočinout.
Poté již pokračujte jako obvykle - vykrajujte, pečte a slepujte marmeládou.
Peče se v předehřáté troubě při 170 °C zhruba 10 minut. Jakmile začnou okraje zlátnout, okamžitě ven z trouby. Slepujte až po vychladnutí.
Já použila domácí jahodovou, připravenou pouze z jahod a třtinového cukru. :-)
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den