Vom fass Brno a giveaway!

Soutěž v DNES končí, nezapomeňte se zúčastnit!!! 

Hezký den. Vaše Lenka


Ve spolupráci s prodejnou Vom fass v Brně jsem se rozhodla vytvořit seriál o olejích a octech, ve kterém Vás seznámím, jak s těmi nejznámějšími, tak i těmi neobvyklými oleji a octy. Nebudou chybět zdravotní účinky, využitelnost, použití jak vnitřní, tak vnější a spousta dalších tipů a triků, jak oleje a octy využít. Nebudou chybět ani recepty mnou ozkoušené. Máte se na co těšit.

Hned v úvodu bych ráda představila prodejnu Vom fass, která sídlí v Brně na Minoritské ulici, přímo naproti vchodu do kostela sv. Jana.
Zdroj: vomfassbrno.cz

Prodejna Vom fass Brno nabízí svým zákazníkům oleje, octy, likéry, destiláty, rumy, whisky, vína, delikatesy a spoustu dalšího v prvotřídní kvalitě.


Pokud milujete prvotřídní kvalitu, poté zajisté po návštěvě Vom fass budete skákat radostí. V prodejně na Vás čeká milá a usměvavá obsluha, která vždy ráda poradí. Pokud se přeci jen bojíte "testovat" nové oleje či octy, nebojte se... Nikdo Vám zde jazyk neutrhne a všechno, co si budete chtít koupit můžete ihned vyzkoušet, ochutnat a otestovat!


Zdroj:vše vomfassbrno.cz
Síť prodejen Vom fass, které najdete v Brně a v Praze se vyznačuje prvotřídní kvalitou, pečlivým výběrem dodavatelů, farmářů a svůj koncept prodeje si hlídá od výběru kvalitních surovin, přes zpracování (všechny oleje jsou nerafinované, za studena lisované!) až po skladování a prodej. Nemusíte se bát ani toho, že byste natrefili na starý olej, či ocet, neboť Vom fass vyrábí jen pro svou vlastní potřebu a v malém množství, tudíž raději budou mít chvíli o olej či ocet méně (když se vyprodá), než prodávat staré produkty.

 Já jsem si Vom fass Brno zamilovala na první ochutnání. Bohužel má to jednu velkou nevýhodu. Jakmile jednou ochutnáte oleje či octy od Vom fass, těžko se už spokojíte s jinými produkty. Pro mě osobně to znamenalo to, že si musím sáhnout hlouběji do kapsy, protože přeci jen nerafinovaný, extra panenský olej, lisovaný za studena logicky stojí více než teplem rafinovaný olej z pokruti ze supermarketů. Výhdou naopak je to, že tyto oleje, octy jsou natolik chuťově výrazné, že stačí menší množství.

Ve Vom fass Brno můžete zakoupit nejen oleje a octy na vaření, ale rovněž i welness oleje, o jejichž zdraví prospěšných vlastnostech si napíšeme příště.

A ještě něco... Všechny oleje, octy, likéry a destiláty si můžete nechat natočit do speciálních lahviček, kterých zde mají nepřeberné množství. Od obyčejných placatek až po překrásné lahvičky prapodivných tvarů, které se budou hodit až nebudete vědět, čím obdarovat svoje blízké :-).

Teď už dost bylo obecných věcí. Co jsem ochutnala z Vom fass já osobně? No je toho požehnaně. Moje nynější sbírka čítá 9 kousků kvalitních olejů a octů :-).

Na obrázku:
  • Extra panenský olivový olej s pomerančem, který je výborný jen tak na ochucení těstovin (stačí bazalka, tento olej, česnek a parmazán a máte na stole vynikající a rychlou večeři!)
  • štýrský dýňový olej, který patří k mým nejoblíbenějším olejům vůbec... Výborná a nepopsatelná chuť dýňových semen krásně podtrhne chuť dýňové polévky či jakéhokoli salátu, prostě dávám ho všude tam, kde dávám dýňová semínka. Plus ta tmavě zelená barva!!! A to nesmím zapomenout na vynikající kombinaci s kvalitním vaječným likérem z Vom fass!! Stačí panák vaječného likéru a zhruba lžička dýňového oleje, vše promíchat a vypít! Chuť zaručeně překvapí!
  • Sezamový olej překvapí svou lahodnou a jemnou chutí. Zatím s ním nemám moc zkušeností, ale je výtečný do salátu nebo si báječně rozumí s chřestem (Chřest opéct na sezamovém oleji a hojně posypat sezamovými semínky, lehce posolit a máte na stole báječný předkrm!)
  • Arašídový olej mě zaujal především tím, že se hodí na restování či pečení a zamilovala jsem si jej při pečení zeleniny či brambor. Stačí místo klasických olejů použít arašídový a trošku soli a z ničím nepřekvapující zeleniny se rázem stane favorit oběda.
  • Avokádový olej opět se budu opakovat, ale nejlepší je do salátu.
  • Lněný olej nekupuji ani tak pro jeho chuť, která je mírněřečeno netypická a výrazná, ale kvůli doplňování omega-3 mastných kyselin, jichž máme v potravě pořád zatraceně málo. Místo lžíce rybího tuku si dávám lžičku lněného oleje. Výborný pomocník v péči o poškozené vlasy. Nutné skladování v ledničce!
  • Fíkový ocet je výborný, lehce nasládlý ocet, který mě nadchnul svou "neoctovou" chutí. Kromě lehké kyselinky v puse se Vám mimojiné otevře další chuť v podobě fíkové šťávy, která se s kyselinkou krásně doplňuje.
  • Malinový balzám pro mě naprostý favorit mezi octy. Sladký, skoro nekyselý a výborný do salátů. Nádherně totiž voní po malinách!
  • Pivní balzám je netypická octová specialita, která je populární především v Německu. Vzhledem k tomu, že se nejvíce hodí k německým klobáskám a jídlům z nich vyrobených a já jsem vegetarián, tak si pivní balzám užívám v podobě zálivky k výrazným vyzrálým sýrům.

To je prosím k mému nákupu vše, více o olejích a octech v dalších článcích, kde se dozvíte nejen vše důležité o olejích a octech, ale taktéž se pokusím přidávat recepty :-) a svoje tipy a triky.

A teď jedno malé překvapení pro mé věrné čtenáře. Máme tu první S*O*U*T*Ě*Ž!!!
A ve spolupráci s Vom fass přichází i slibovaná soutěž. O co se bude hrát? O dárkový poukaz v hodnotě 250 Kč na nákup delikates v prodejně Vom fass Brno! A to se vyplatí!

Podmínky soutěže:
1) Být pravidelným čtenářem mého blogu (nebo LIKE! na facebooku)
2) Dát LIKE na facebooku prodejně Vom fass Brno
3) Do komentářů napsat svůj email

V případě, že chcete zvýšit Vaši šanci na úspěch, budu ráda, když budete soutěž sdílet na svém blogu či facebooku. V tom případě přidejte druhý komentář s odkazem na sdílení soutěže.

Soutěž bude ukončena dne 1. června a slosování proběhne následující den.

Komentáře

  1. lucie.vanova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Sdilim na fb pod jmenem Klara Rezacova

    OdpovědětVymazat
  3. To je bezva giveaway. :))
    1. Čtenářkou již jsem.
    2. Like udělen.
    3. Můj email: dangerkriss@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak, podmínky splněny :)

    e-mail: lucie.syslova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Tak už i sdíleno (sdílela jsem to rovnou na své blogové stránce: changelucylife.blogspot.cz - Lucka Syslová)

    OdpovědětVymazat
  7. k.svobodova.8@seznam.cz (na FB Kateřina Svobodová)

    OdpovědětVymazat
  8. a sdílím na fb: bjetka Kotrbová

    OdpovědětVymazat
  9. salkova.Ajik@seznam.cz

    budu ráda, když se taky koukneš ke mně : http://my-dream-lifestyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. jaaniickka@seznam.cz

    sdílím: https://www.facebook.com/janabrunclikova/posts/4562076419374

    OdpovědětVymazat
  11. Vše splňuji, můj e-mail: lehnertova.eva@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. lukas_petru@post.cz

    OdpovědětVymazat
  13. MerickovaMartina@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. monatrebichalska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  15. tomas.prasil@cez.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky