Foodblogeři a předvánoční giveaway

Soutěž v sobotu končí... Nezapomeňte se zapojit! :-)


V květnu na mě čekal nádherný email od Blanky Dvořákové, která mi napsala, že připravuje novou kuchařku o českých a slovenských foodblogerech a rovněž, že se jí moc líbí moje blogy a navrhla mi, zda bych také nechtěla být součástí její kuchařky.
Upřímně, míra mého nadšení se vůbec nedá popsat. Samozřejmě, že jsem souhlasila, ale taktéž jsem tuto informaci dlouho tajila. Jediný, kdo o této kuchařce věděl (ví), byl můj manžel Viktor. Pro rodinu, přátelé a další blízké je to pořád překvapení, které si schovávám až na vánoční svátky.

O čem tedy vůbec tato kuchařka je?
V kuchařce se Vám postupně představí 20 českých a slovenských foodblogerů, kteří pro Vás připravili speciální menu. Najdete tu vegetariánskou kuchyni, českou, vietnamskou, tureckou, italskou, slovenskou a mnoho dalšího. Nechybí recepty založené na racionální výživě ani pořádně mastné flákoty.
Kromě receptů v knize najdete informace o tom, co těchto 20 blogerů má rádo, na jaké kuchařské pořady se dívají, z jakých kuchařských knih čerpají inspirace, zda dbají na kvalitu potravin a mnoho dalších zajímavých informací.


Ode mě očekávejte v knize osvědčené vegetariánské recepty a to hummus s pšeničnými plackami, španělskou česnečku, zeleninový quiche a mrkvový dortík.

Odpovídat na dotazy paní Dvořákové mě velice bavilo a myslím si, že ve výsledku odvedla velice dobrou práci, která je v naší republice jakousi prvotinou, co se nápadu, tématu a stylu zpracování týče.

A co jsem o sobě například v knize prozradila?

*Kam chodíte pro inspiraci na nové recepty či jakou (např. světovou) kuchyní se nejraději inspirujete?Mezi mé nejoblíbenější kuchyně patří italská, řecká, francouzská, indická a japonská. Ráda zkouším nové recepty jak z kulinářských časopisů, tak z kuchařek, zejména od Jamieho Olivera. *Váš největší kulinářský zážitekZa svůj největší kulinářský zážitek považuji osobní setkání s panem Pohlreichem, každoroční návštěvu kulinárského Genussfestivalu ve Vídni a první ochutnání pravého šampaňského.


*Váš největší kulinářský senNejvětší kulinárské sny mám dva, ten první, méně reálný, je ten, že bych jednou chtěla vařit s Jamiem Oliverem, který je mým kuchařským vzorem. Ten druhý sen je, že bych ráda pracovala, vařila a ochutnávala pro nějaký gurmánský časopis. *Dáváte si pozor na kvalitu potravin? Čtete údaje na obalech?Co se kvality potravin týče, snažím se kupovat domácí či biovýrobky a preferuji české či středoevropské potraviny. Etikety čtu pečlivě, protože mi není jedno, co jím. Je fakt, že někdy čtením etiket strávím hodně času.


* Kam chodíte nakupovat?Nenakupuji v hypermarketech, ale ve specializovaných obchůdcích a na trhu. Nejvíce potravin kupuji ve zdravých výživách. Poslední dobou jsem si oblíbila i rozvoz farmářských bedýnek, se kterými jsem velmi spokojená.


*Bez čeho se ve vaší kuchyni neobejdete? (suroviny, nádobí, přístroje atd.)Co se nádobí a přístrojů týče, tak se v kuchyni neobejdu bez kvalitních ostrých nožů a kvalitní nepřilnavé pánve. A bez jakých surovin se neobejdu? Jednoznačně u mě ve spížce a lednici nesmí chybět kvalitní olivový olej a další nerafinované oleje (sezamový, lněný,..), rajčata, suché těstoviny, rýže, luštěniny, zelenina a ovoce, kvalitní celozrnné mouky, bylinky, čerstvá domácí vajíčka a další.


O tom, kdo se na knize dále podílí, jsem neměla ani tušení až do chvíle, kdy mi kuchařka dorazila poštou domů. Většinu blogů jsem znala již z minulosti, některé blogy dokonce čtu velmi často ( nejblíže mému stylu vaření i přístupu k životu jsou Drobečky), ale objevila jsem zde i také, o kterých jsem nikdy neslyšela. I proto jsem s radostí přijala pozvání na křest knihy, který proběhl 23. října 2013 v Praze v knihkupectví Academia, abych se mohla osobně setkat nejen s paní Dvořákovou, ale rovněž i s ostatními "spoluautory".

Setkání s ostatními blogery bylo příjemné. Nejvíce sympatická mi byla paní Pavla právě z blogu Drobečky. Celý křest knihy se nesl ve znamení pohody a i já, introvert a člověk, který nesnáší veřejné projevy, jsem si užila svých "5 minut slávy"...
 (Za fotku děkuji Blance Dvořákové)
(Za fotku děkuji Pavle z Drobečků)

Účastnit se tvoření knihy Foodblogeři a mít svých pár stránek v kuchařce mi opět naplnilo další z mnoha kulinářských snů a jsem za tuto zkušenost moc vděčná. Minimálně to bylo něco jiného, netradičního, něco co mě po několik týdnů opravdu naplňovalo pocitem štěstí a spokojenosti... A manželův dodatek "Jsem na tebe pyšnej..."  Co víc si můžu přát? :-)


Tak na zdraví a ať se kniha prodává!!! ;)
S paní Blankou Dvořákovou, autorkou kuchařky ;)

A protože si svých čtenářů moc vážím, tak jednu podepsanou kuchařku jednomu z Vás věnuji. Bude to takový malý předvánoční dárek...

Stačí málo:
1) být pravidelným čtenářem jednoho z mých blogů
2) zanechat komentář s Vaším emailem
3) pokud soutěž budete sdílet na svém blogu, můžete přidat ještě další komentář a tím se Vaše šance na výhru zvyšuje

4) nepovinné - velice mě potěší, když mi do komentářů napíšete např. jaké cukroví na vánoce pečete, jaké jedlé dárky vyrábíte a další

Soutěž potrvá do 23. listopadu (včetně). Poté jednoho z Vás vylosuji a dárek zašlu co nejdříve, aby Vám mohl zpříjemnit advent ;)

Přeji krásný den :-)




Komentáře

  1. Gratuluji, knížka vypadá hezky :)
    healthylifestylebyme@seznam.cz
    Nejradši pečeme, nebo spíš peču určitě perníčky a pak hlavně linecké. To však není všechno, musím oprášit knížky a recepty a taky se podívat po nějaké nové inspiraci.. už se těším na pečení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak perníčky a linecké to je klasika všech klasik... u mě vedou tyto perníčky http://zdravejist.blogspot.cz/2012/12/mekkounke-zitne-pernicky.html , které jsou naprosto měkkoučké a delikátní a pak taky do takové klasiky zahrnuji ještě poctivé vanilkové rohlíčky http://gurmankalenulka.blogspot.cz/2011/12/vanilkove-rohlicky-prababicky-tonicky.html a tlapky http://gurmankalenulka.blogspot.cz/2011/12/letosni-cukrovicko.html... zbytek pak většinou porůznu obměňuji ... moc neholduji krémovým cukrovím... ne že by mi nechutnaly, ale pak jich spráskám moc :D

      Vymazat
  2. Je super, že jsi do knihy také přispěla svými recepty. Gratuluji k takovému skvělému úspěchu! :))
    fitkriss@seznam.cz
    Já nejraději dělám Rafaello kuličky (miluji kokos) a kočičí tlapky (recept mám už několik let a je úžasný). Co se týče jedlých dárků, vyráběla jsem podle časopisu Apetit likér, který se mi sice příliš nepovedl, ale obdarované velmi potěšil. Naší chlapské části rodiny jsem nakládala tvarůžky a hermelíny, které měli veliký úspěch. Jestli mohu poradit, tak v současnosti jsou nějaké tipy listopadovém číslu časopisu Gurmet (perníčky, karamelky, grilovací koření, kávový likér, citrónový krém, ovocný chlebíček) a vypadá to vážně báječně! Ještě se chystám na koupi nového Apetitu, kde jsou prý také nějaké bezva receptíky na jedlé dárky. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Apetit, Gurmet i F.O.O.D již pravidelně kupuji několik let (měsíc co měsíc ;) )... a v Apetitu jsou také výborné recepty na jedlé dárky. Ale u mě osobně nejvíc vede listopadové číslo Gurmetu (tehdy ještě Chef Gurmán) z roku 2009 ;) , tam bylo typů opravdu nejvíce ;)

      Vymazat
  3. Gratuluji k úspěchu, kuchařka vypadá velice zajímavě. :) (myska.sro@seznam.cz) Na vánoce pečeme tradiční rohlíčky, perníčky, kokosky, raffaelo kuličky, úlky, linecké, karamelové košíčky a pak co se najde porůznu v časopisech před Vánoci. Letos bych chtěla zkusit i nějaké zdravější cukroví, tak doufám, že se tu u tebe najde nějaká inspirace ;). Z jedlých dárků jsem dělala pistáciový-vaječný likér a obyčejný vaječný likér.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě chystám přidat recepty na zdravé vánoční cukroví. Některé tu již mám z loňských vánoc ;)

      Vymazat
  4. pripájam sa ku gratuláciám! dobrých kucháriek nie je nikdy dosť a na túto si isto posvietim, ak aj nevyhrám :) čo sa týka pečenia, na to pre školu veľa času nemám, ale klasicky nemôžem vynechať perníčky zdobené cukrovou polevou

    veronika.bejdova163@gmail.com
    sledujem ako veronika bejdova

    OdpovědětVymazat
  5. Leničko, moc Ti gratuluji k takovému úspěchu, tvé nadšení plně chápu a knížka vypadá fakt zajímavě! Je skvělé, že jsi její součástí i ty, na tvé vegetariánské recepty bych se tam těšila asi nejvíc =)
    Můj e-mail je: lucie.syslova@seznam.cz
    Soutěž sdílím i na svém facebookovém blogu! (changelucylife.blogspot.cz)

    Jinak o Vánocích peču napůl celozrnné perníčky, ale i klasiku pro rodiče, rozhodně co milují jsou rohlíčky, linecké, pak musí být i nepečené - kokosové a kakaové kuličky, různé rohlíčky, je toho spousty, třeba více druhů a tvarů, ale nejsou to kvanta, jen to, co sníme a popř. zamrazáme - pokud vůbec zbyde :) Vždycky mě to hrozně baví, je to takový rituál, který k Vánoční atmosféře už tak nějak patří....:)
    Krásný den.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tomu říkám úspěch. :) Super! Mám pocit, že jsem tuto knihu zahlédla v knihkupectví. Takže se podívám důkladněji. :)

    Můj e-mail: andreatomanova@centrum.cz

    A jinak - na Vánoce se těším na vosí hnízda a také na kokosové suky. Jen musím vymyslet i nějakou zdravou variantu nějakého cukroví. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc gratuluju k takovému úspěchu! :) O knize jsem nedávno kdesi četla a říkala jsem si, že to vypadá moc zajímavě ^^

    1) Přes RSS tě sleduju už opravdu velmi dlouho, ale koukám, že Google čtenář ještě nejsem, takže to hned napravuju~
    2) elyv@seznam.cz

    4) Cukroví bohužel už druhým rokem nebudu mít žádné, protože se u mě projevily intolerance snad úplně na vše. Jakákoliv očista a přírodní léčba pomáhá jen částečně a než aby mi bylo blbě, to raději cukroví oželím a budu pomáhat rodině s odlehčenou variantou toho jejich. Už několik let je totiž poctivě "obracím" na zdravý životní styl O:)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Leni,
    i já se přidávám s obrovskou gratulací. Je to vážně krásný úspěch, ale čemu se divit, několik Tvých zdravých dobrot jsem už taky vyzkoušela a vždy byly moc dobré (dokonce i přítel chválil a vůbec neprotestoval proti mým snahám o zdravější vaření).
    2) kacatko1982@gmail.com

    4) Cukroví, které je u nás naprostým favoritem jsou vosí hnízda (nevím proč, ale u nás jim říkáme bombičky:-)) a hned v těsném závěsu jsou vanilkové rohlíčky, takže ani jedno z toho nemůžu letos vynechat. Chtěla bych k tomu ale přidat nějaké zdravější pokusy, tak doufám, že se bude dařit a hlavně chutnat:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Ty jo, super, gratuluju!:)
    Můj mail je: tracytom@seznam.cz
    A z cukroví miluju nejvíc asi vosí hnízda (nebo včelí úlky?!:D) a domácí Toffife, ale zdravá strava to teda není, no.:))

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, gratulace největší, zrovna včera jsem po knížce pokukovala v knihkupectví, no tak s nákupem ještě chviličku počkám a budu si držet palečky.
    Cukroví které u nás jasně vede jsou jednoznačně perníčky :) A ideálně ve tvaru soba.

    Jana.wertheimova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Leni, děkuju za pozvání do Tvé krásné soutěže. Knížka je úžasný počin, moc Ti gratuluju a vůbec se nedivím, že je manžel pyšnej ;-).
    Ráda jsem se přidala mezi Tvé pravidelné čtenáře a můj e-mail je tady: lucinkamala(zavinac)seznam(tecka)cz
    Měj se krásně, pa pa.
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  12. Knížka vypadá senzačně a hned si držím palečky, abych byla šťastnou majitelkou :)
    na cukroví moc nejsem, ale občas neodolám vánočním ježečkům

    katka.sk@seznam.cz
    Gleys is Here

    OdpovědětVymazat
  13. Gratuluju, je to opravdu úspěch ;)
    Na vánoce nevytváříme desítky druhu- pečeme tradičně vždy linecké, kdy si vyhrajeme pořádně se zdobením, tak to pak vypadá tak na 10 druhů (:D) , děláme kokosové kuličky (míň přeslazenou verzi) a jako třetí druh vždy zkusíme něco nového :) A jako jedlý dárek jsem připravovala pečený čaj a něco na způsob rafaleo kuliček- vždy mělo vše úspěch :)
    maruskae@email.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Lenko, určitě ti chci pogratulovat, musí to být krásný zážitek být součástí foodblogerké kuchařky:-) Tato giveaway se mi líbí a ráda se jí zúčastním.
    Pravidelný čtenářem tvého blogu samozřejmě jsem a můj mail je zdravamamablog@gmail.com
    Na vánoční pečení se moc těším. S dětmi každoročně tvoříme dvě várky perníčků, jako vánoční dárky děláme chaloupky či stromečky z perníčků pro babičky:-)
    Jinak ráda se k tobě chodím inspirovat. Ať se ti daří. Míša

    OdpovědětVymazat
  16. Tyjo, moc gratuluji, knížka vypadá fakt fajn....mohlo by se na mě usmát štěstí:) a pokud ne, tak uvažuji o koupi
    Na Vánoce mám uplně nejradši klasické perníčky, ale já jsem sladkožrout, takže každé cukroví zblajznu:) Doma míváme mnoho druhů
    anda.v@email.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky