Dýňové lasagne
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Dnes mám pro Vás jeden chutný a rychlý recept - na dýňové lasagne, které Vás překvapí svou chutí a hlavně vůní :-).
Na lasagne jsem použila TYTO LASAGNE, které jsem obdržela k otestování ze stránek EDELIKATESY. Tyto těstoviny mě překvapily svou chutí, chutnají jako poctivé, domácí. Určitě doporučuji ke koupi! Pracuje se s nimi skvěle, dobře nasáknou chuť omáček, ale přitom se úplně nerozmočí.
Na lasagne budete potřebovat:
250g balení lasagní
na bešamel:
250 ml rostlinné šlehačky
1 vrchovatou lžíci sójové mouky
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
sůl
pepř
na rajčatovou omáčku:
200 ml kvalitního rajčatového protlaku
1/4 lžičky tymiánu
1 lžičku provensálského koření
1 lžička sypkého zeleninového bujonu bez glutamátu
sůl
pepř
2 stroužky česneku
500g nastrouhané dýně
Nejprve si zapněte troubu, aby se předehřála. Ideálně na 180°C.
V hrnci s dvojitým dnem si uvařte bešamel - smetanu, mouku, oříšek, sůl a pepř vařte za stálého míchání do zhoustnutí.
V misce promíchejte rajčatový protlak s prolisovaným česnekem a kořením.
Nastrouhejte nahrubo dýni.
Pekáč vyložte pečícím papírem, položte první vrstvu lasagní, polijte čtvrtinou rajčatové omáčky, posypte třetinou dýně a zalijte čtvrtinou bešamelu, poté opakujte zas znova lasagne, omáčka, dýně, bešamel, lasagne, omáčka, dýně, bešamel. Poslední vrstvu uzavřete lasagněmi a hojně zalijte zbytkem bešamelu a omáčky. Nakonec můžete lasagne posypat strouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu.
Lasagne přikryjte alobalem a dejte péct. Prvních 20 minut pečte zakryté, poté alobal oddělejte a lasagne vypečte dozlatova.
Dobrou chuť!
Tip: opravdu nešetřete omáčkou ani bešamelem! Je to opravdu důležité. Lasagne potřebují dostatek "šťávy" na to, aby se uvařily a byly měkké. Někdo lasagne předváří (3 minuty ve vřící vodě), ale já jsem to nikdy nedělala a neměla jsem s tím problém, ale jen na to upozorňuji. :-)
V receptu byly použity tyto LASAGNE.
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Dnes mám pro Vás jeden chutný a rychlý recept - na dýňové lasagne, které Vás překvapí svou chutí a hlavně vůní :-).
Na lasagne jsem použila TYTO LASAGNE, které jsem obdržela k otestování ze stránek EDELIKATESY. Tyto těstoviny mě překvapily svou chutí, chutnají jako poctivé, domácí. Určitě doporučuji ke koupi! Pracuje se s nimi skvěle, dobře nasáknou chuť omáček, ale přitom se úplně nerozmočí.
Na lasagne budete potřebovat:
250g balení lasagní
na bešamel:
250 ml rostlinné šlehačky
1 vrchovatou lžíci sójové mouky
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
sůl
pepř
na rajčatovou omáčku:
200 ml kvalitního rajčatového protlaku
1/4 lžičky tymiánu
1 lžičku provensálského koření
1 lžička sypkého zeleninového bujonu bez glutamátu
sůl
pepř
2 stroužky česneku
500g nastrouhané dýně
Nejprve si zapněte troubu, aby se předehřála. Ideálně na 180°C.
V hrnci s dvojitým dnem si uvařte bešamel - smetanu, mouku, oříšek, sůl a pepř vařte za stálého míchání do zhoustnutí.
V misce promíchejte rajčatový protlak s prolisovaným česnekem a kořením.
Nastrouhejte nahrubo dýni.
Pekáč vyložte pečícím papírem, položte první vrstvu lasagní, polijte čtvrtinou rajčatové omáčky, posypte třetinou dýně a zalijte čtvrtinou bešamelu, poté opakujte zas znova lasagne, omáčka, dýně, bešamel, lasagne, omáčka, dýně, bešamel. Poslední vrstvu uzavřete lasagněmi a hojně zalijte zbytkem bešamelu a omáčky. Nakonec můžete lasagne posypat strouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu.
Lasagne přikryjte alobalem a dejte péct. Prvních 20 minut pečte zakryté, poté alobal oddělejte a lasagne vypečte dozlatova.
Dobrou chuť!
Tip: opravdu nešetřete omáčkou ani bešamelem! Je to opravdu důležité. Lasagne potřebují dostatek "šťávy" na to, aby se uvařily a byly měkké. Někdo lasagne předváří (3 minuty ve vřící vodě), ale já jsem to nikdy nedělala a neměla jsem s tím problém, ale jen na to upozorňuji. :-)
V receptu byly použity tyto LASAGNE.
Děkuji za recept. Dělala jsem přesně podle návodu a omáčky i bešamelu bylo z tohoto množství opravdu málo, zejména bešamelu. Doporučila bych alespoň trojnásobnou dávku...
OdpovědětVymazatOpravdu? Já vždy lasagne dávám do malého pekáčku a mám toho vždy tak akorát. Právě jsem taky dříve upravovala recept a vždy mi zbylo strašně moc omáčky i bešamelu a toto množství mi přišlo tak akorát... :-) Ale je fakt, že celkově mám ráda, když ty lasagne tolik neplavou ;-) Krásný den
Vymazatahoj,
OdpovědětVymazatza mě bylo bešamelu docela dost, jen mi už nevyšlo na tu poslední, na tu horní vrstvu :) taky mám ráda, když to tolik neplave, spíš sušší :D