Domácí ravioli plněné ricotou a špenátem a recenze knihy Škola vaření pro celou rodinu
Vhodné pro:
Vegetarian
Celou recenzi kuchařky Škola vaření pro celou rodinu od britské Mary Berry si můžete přečíst na stránkách Klubu knihomolů.
Na 3 porce budete potřebovat:
Těstoviny:
300g hladké mouky typu 00
3 vejce
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
Náplň:
125g ricotty
60g parmazánu
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
250g špenátových listů
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř
máslo k podávání
Ze surovin na těsto připravte nelepivé, hladké těsto. Dejte je na 30 minut zabalené do ledničky odpočívat.
Mezitím si připravte náplň. Na pánvi orestujte na 1 lžíci 2 stroužky česneku a špenát. V misce promíchejte ricottu s polovinou parmazánu, muškátovým oříškem, solí, pepřem a orestovaným špenátem.
Nyní přichází čas na těstoviny. Těsto rozválejte na tenoučký plát o straně 37 cm a nechte jej asi 30 minut osychat. Poté si polovinu těsta rozdělte na čtverce zhruba 4x4 cm a doprostřed každého čtverce dejte lžíci náplně. Jakmile budete mít uprostřed každého čtverce náplň, přikryjte čtverce druhým plátem těsta a okolí náplně přitiskněte, nyní můžete pláty rozřezat na čtverce nebo vykrájet pomocí skleničky kolečka. Ještě jednou se ujistěte, že okraje raviol drží a nyní nechejte dalších 30 minut těstoviny schnout, poté již můžete dát ravioly vařit. Vařte ve vroucí, osolené vodě zhruba 3 - 4 minuty. Podávejte polité máslem a posypané zbytkem parmazánu.
Dobrou chuť
Vegetarian
Celou recenzi kuchařky Škola vaření pro celou rodinu od britské Mary Berry si můžete přečíst na stránkách Klubu knihomolů.
Na 3 porce budete potřebovat:
Těstoviny:
300g hladké mouky typu 00
3 vejce
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
Náplň:
125g ricotty
60g parmazánu
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
250g špenátových listů
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
pepř
máslo k podávání
Ze surovin na těsto připravte nelepivé, hladké těsto. Dejte je na 30 minut zabalené do ledničky odpočívat.
Mezitím si připravte náplň. Na pánvi orestujte na 1 lžíci 2 stroužky česneku a špenát. V misce promíchejte ricottu s polovinou parmazánu, muškátovým oříškem, solí, pepřem a orestovaným špenátem.
Nyní přichází čas na těstoviny. Těsto rozválejte na tenoučký plát o straně 37 cm a nechte jej asi 30 minut osychat. Poté si polovinu těsta rozdělte na čtverce zhruba 4x4 cm a doprostřed každého čtverce dejte lžíci náplně. Jakmile budete mít uprostřed každého čtverce náplň, přikryjte čtverce druhým plátem těsta a okolí náplně přitiskněte, nyní můžete pláty rozřezat na čtverce nebo vykrájet pomocí skleničky kolečka. Ještě jednou se ujistěte, že okraje raviol drží a nyní nechejte dalších 30 minut těstoviny schnout, poté již můžete dát ravioly vařit. Vařte ve vroucí, osolené vodě zhruba 3 - 4 minuty. Podávejte polité máslem a posypané zbytkem parmazánu.
Dobrou chuť
Wau Leni to jsi válela fakt jen válečkem? Vypadají senzačně a na šířku bych řekla tak akorát, že? :-)
OdpovědětVymazatjj válečkem, ale byl to boj ;)
Vymazatjejda, ale vidím, že jsi ho jednoznačně vyhrála, takže je vše jak má být ;-)
Vymazat