Makovec
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Bez cukru
A co vlastně jíst, když vynecháte lepek, mléčné výrobky, vajíčka, cukr??? Taky Vás tato otázka už otravuje? A co jim naservírovat třeba tento výborný moučník místo odpovědi?
Suroviny:
1 hrnek jáhel (uvaříme se 2 hrnky vody)
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku datlového sirupu
1/2 kypřícího prášku bez fosfátů
kůra z 1 citronu
1/2 hrnku jáhelné mouky
1/3 hrnku rostlinného oleje
2 lžíce sušeného rostlinného mléka
Uvařte jáhly. Následně je v míse promíchejte s ostatníma surovinama. Opatrně přesuňte do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pečte zhruba 30 minut při 180°C.
Dobrou chuť :-)
Vegan
Vegetarian
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Bez cukru
A co vlastně jíst, když vynecháte lepek, mléčné výrobky, vajíčka, cukr??? Taky Vás tato otázka už otravuje? A co jim naservírovat třeba tento výborný moučník místo odpovědi?
Suroviny:
1 hrnek jáhel (uvaříme se 2 hrnky vody)
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku datlového sirupu
1/2 kypřícího prášku bez fosfátů
kůra z 1 citronu
1/2 hrnku jáhelné mouky
1/3 hrnku rostlinného oleje
2 lžíce sušeného rostlinného mléka
Uvařte jáhly. Následně je v míse promíchejte s ostatníma surovinama. Opatrně přesuňte do pekáče vyloženého pečícím papírem. Pečte zhruba 30 minut při 180°C.
Dobrou chuť :-)
To zní úžasně a jednoduše! Musím pořídit mák a upéct :)
OdpovědětVymazat