SEMIX recenze a SOUTĚŽ

Posouvám soutěž, v sobotu končíme :-)

Firma SEMIX je česká firma sídlící v Oticích, která se zabývá výrobou bezlepkových potravin, mussli, vloček, kaší, směsí na chleba a dalších celozrnných pochutin. Nabízené produkty jsou různorodé a vybere si každý. Mezi nabízenými pochutinami najdete BIO i nebio produkty, dobroty slazené i nedoslazované cukrem, bezlepkové i s lepkem.
Stránky obchodu jsou stručné, jasné, přehledné a dobře členěné. Líbí se mi, že nákupem od SEMIXu podporuji českou firmu a produkty jsou cenově velice výhodné. Pokud se podíváte na nabídku firmy, můžete si všimnout, že nabízené produkty si opravdu může dovolit každý (skoro každý). A v případě, že nevíte co ochutnat, doporučuji vyzkoušet jeden ze čtyř výhodných balíčků - ať už bezlepkový, dětský nebo balíček s názvem Reduktant či Starter. Výhodou těchto balíčků je totiž to, že jsou ještě levnější. Cena balíčků je okolo 250 Kč, přičemž obsah produktů je v ceně alespoň o 100 Kč vyšší. A to se vyplatí :-).
Navíc má firma i bonusový program a vy můžete sbírat body, které můžete později přeměňovat v hodnotné dárky.
A jak může vypadat objednávka od firmy SEMIX? Třeba podobně jako ta moje :-).

A teď pár slov k vyobrazenému zboží.

Chleby:
Bio country chleba
S těstem se dobře pracovalo, jen jsem přidávala asi o 50 ml vody více než je v návodu. Pečeno hodinu. Krásně nakynul, na řezu krásně nadýchaný. Chuťově moc dobrý (srovnávám-li s jinou chlebovou směsí), hodně semínkový. Decentně slaný. 
Ke konzumaci. Vydržel mi 4 dny. Jelikož je opravdu hodně nadýchaný, potřebovala jsem k jídlu více krajíčků, než bývá obvyklé. Spíše bych to přirovnala k toastovému chlebu. I po čtyřech dnech (kdy jsem jej měla zabalený v utěrce) byl chléb dobrý, trošku tužší.


Beta chleba s ječmenem
Chléb s ječmenem je původně určený pro přípravu v domácí pekárně. Tu sice vlastním, ale už nějakou dobu nepoužívám, tak se mi nechtěla vytahovat ani kvůli tomuto chlebu. Pustila jsem se do přípravy klasickou cestou. Udělala jsem si těsto a nechala kynout dokud se těsto nezdvojnásobilo, poté jsem těsto znovu propracovala, vypracovala bochánek, dala do formy a nechala asi další hodinu kynout. Poté jsem chléb potřela vodou a dala péct. Pekla jsem při 200°C asi hodinu. Během pečení jsem chléb 3x potřela vodou (vyplatí se to, chléb pak má křupavou a dobře vypečenou kůrku). A jak mi chléb chutnal?
Chuťově je chléb moc dobrý, oproti country chlebu jsem cítila v chuti trošku něco navíc. Více mi chutnal country chléb. U tohoto oceňuji použití ječné mouky, která se báječně hodí do chlebů i do lívanců, ale bohužel je dost opomíjena.

Kaše:
Vzhledem k tomu, že kaše patří k mým nejčastějším snídaním, moc jsem se těšila na ochutnání těchto směsí. Základem mých domácích směsí jsou ovesné vločky, pohanka lámanka, rýže, jáhly, ze kterých si za pomocí vody či rostlinného mléka, hrsti semínek, hrsti ořechů a ovoce připravuji každé ráno vydatnou snídani.
Kaše od SEMIXU jsou senzační alternativou, chuťově jsou moc dobré. Jediná nevýhoda je, že jsou doslazované cukrem. Já kaše nesladím vůbec, maximálně jednou za čas si přilepším javorovým či datlovým sirupem, ale to je výjimečné.
Proto jsem se bála, že mi kaše nebudou chutnat, ale spletla jsem se. I když obsahují cukr, nejsou přeslazené, naopak, jsou sladké jen decentně a hlavní prim hraje chuť obilovin a ovoce.
Líbí se mi naporcované varianty, které jsou skvělé hlavně na dovolenou nebo ji můžete mít v práci ve skříňce a když jste lenošní uvařit si vlastní kaši, tak sáhnout po těchto.

Třízrnná kaše 
Bezlepková kaše, která není skoro vůbec sladká. Kombinace jáhel, rýže a pohanky je moc dobrá. 

Ovesná kaše jablko a skořice
Štrůdl v podobě kaše. Moc dobrá doslazovaná kaše. Asi můj favorit. Obsahuje kousky sušený, šťavnatých jablíček. 

Čokoládová pohanková kaše
Velice dobrá kaše. Chutná krásně po kakau a oceňuji přítomnost opravdu kusů pohanky. 

Hrušková ječná kaše
Srovnatelná s kaší jablko a skořice. Opět velké plus za využití ječmene, který je bohužel velice opomíjený, i když je chuťově výborný. Kaše dobrá s kousky hrušek, lehce doslazená. Mňam.

Cereálie:
Z cereálií jsem měla asi největší radost. Až na ovesné lupínky s medem, který je (nechápu proč) doslazovaný nejen medem, ale i cukrem, jsou zbylé cereálie bez cukru, čistě přírodní. Pro mě nejlepší volba! A co určitě stojí za zmínku, tak to, že cereálie jsou opravdu křupavé! A i když si je přimícháte do kaše, pořád máte co křupat, nezvlhnou tak rychle a jsou výtečné, tvrdší, tak jak je mám ráda. Doporučuji. U mě zvítězili pohankové lupínky, protože jsou bezlepkové a na zimní období je pohanka ideální.

Bio pohankové lupínky
Bio ovesné lupínky
Ovesné lupínky medové se semínky
Celozrnné pšeničné lupínky natural

Mussli:
Mussli do ruky křupavé s brusinkami
Složení vegan, obsahuje palmový tuk.
Brusinkové mussli mi chutnalo. Trošku sladší, ocenila jsem jej jako svačinu při delší procházce kolem řeky. 

Snack to go s oříšky
Složení vegan, obsahuje palmový tuk.
Taková svačinka určená primárně pro děti. I když obsahuje cukr, tak mussli není přeslazené. Jako občasnou alternativu k běžným, přeslazeným cukrovinkám plných éček proč ne.... Osobně jsem snack to go vyzkoušela ke svačině, kdy jsem si k tomu dala domácí mléko z vlašských oříšků. Mňam. 


Čokoládový dort bez lepku
Krtkův dort je mým nejoblíbenějším dortem a dostávám jej pravidelně od svého muže rok co rok k narozeninám. Proto mě na stránkách SEMIXU překvapila možnost tohoto dortového polotovaru i pro bezlepkáře, který jsem nemohla nevyzkoušet! Základem je rýžová mouka a deproteinovaný pšeničný škrob, ale na chuti byste to z těží poznali. Od originálu k nerozeznání. Opravdu. Takže pokud dostanete chuť na Krtkův dort, tak si jej můžete v klidu připravit i v případě, že se vyhýbáte lepku :-).
Jediné co mi přišlo jiné oproti konkurenci bylo, že těsto bylo po upečení trošku drobivější. Jo a já použila místo banánů broskve :-). Taky luxusní :-).

A kdybyste Krtkův dort ještě nikdy nepřipravovali, tak firma SEMIX natočila i videopostup, jak na to :-). 

Mák 
Na mák jsem se opravdu těšila, protože poslední rok se mi nepodařil koupit chutný, nehořký mák. 
Vyzkoušela jsem z něj připravit makové mléko a rovněž jsem jej použila do náplně při pečení koláče a musím říct, že mák je opravdu výborný. Čerstvý, nehořký, nežluklý. Konečně jsem objevila dobrý mletý mák. 

Firma SEMIX mi poskytla pro Vás čtenáře dárek. A to v podobě dárkového poukazu v hodnotě 500 Kč pro jednoho z Vás.
Jak tento poukaz vyhrát? Je to velice jednoduché.
Stačí, když:
1) dáte LIKE FB stránce firmy SEMIX
2) napíšete do komentáře Váš email a jméno pod kterým jste na FB
3) (nepovinné) budete pravidelným čtenářem mého blogu (jak jsem psala, je to nepovinné, ale potěšilo by mě to :-) ) ať už tady nebo na FB
4) pokud byste odkaz na soutěž sdíleli např. na svém blogu, přidejte do nového komentáře tento odkaz a můžete tím zvýšit svoji šanci na výhru :-)

Soutěžit můžete až do 28. února!

Komentáře

  1. Jé Leni to je paráda, já jsem od Semixu zatím zkusila jen jejich vločky a nedávno si koupila jejich Srdíčka s banány a kakaovými boby, ale vím, že výběr mají pestrý!
    Jinak podmínky splněny, olajkováno, čtenářkou jsem už nějaký ten pátek:-) A jsem pod jménem Lucka Syslová a také pod FB blogu (changelucylife.blogspot.cz) - kde nasdílím i tuto soutěž:)
    Odkaz sdílení: https://www.facebook.com/Changelucylifeblogspotcz

    Krásný den,
    Lucka - lucie.syslova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Like jsem dala, Nei-T@seznam.cz, Nikola Lesniaková,.. sleduji pravidelně přes Bloglovin, obdivuji recepty a celkově mám tento blog ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Čtu pravidelně, moc nepřispívám, ale zkusím štěstí v soutěži. Pěkný den!
    Barbora Pěchotová (baara.p@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip na SEMIX :)
    Jana Stehlíková stehlik.jana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná soutěž :-)
    jsem tu nová...tak sleduji jen chvíli....
    Dobré a nové recepty se vždycky hodí...a ráda vyzkouším a nechám se inspirovat.
    Už sleduji i FB, ať jsem v obraze...co se děje nového (míša šikulová)
    Pěkný večer přeji
    mishaoriflame@post.cz

    OdpovědětVymazat
  6. To je od nich moc pěkné... bezlepkový chleba jsem ještě neměla ale určitě vyzkouším. tatusik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Firmu vůbec neznám, ale koukám, že mají spoustu zajímavých dobrot, takže moc díky za tip!
    Čtu pravidelně, sleduji přes GFC.
    Na FB - Barbora Vyroubalová
    vyroubalovab@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Supr soutěž! :-)
    FB: Крисс Из Зимнего Царства
    fitkriss@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. skvělá soutěž, vše splňuji předem, i like na fb stránkách firmy, už jsem totiž koukala i na jejich stránky, maj tam moooc krásný věci:-)
    jana.wertheimova@seznam.cz
    sleduji pod stejným jménem

    OdpovědětVymazat
  10. Tvůj blog mám moc ráda a jsem ráda, že jsem na něj díky kamarádce narazila a objevila ho. Vše jsem splnila, jsem pod Nikola M.
    Od Semixu jsem bohužel neměla ještě nic nikdy, ale určitě mají skvělé a dobré tyto věci.
    Ahoj, Nikča
    eoon@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ráda na Tvůj blog zavítám. Od Semixu jsem už pár věcí měla a jsou fajn.
    Na fcb jsem Lída Nečasová
    polnikviti@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Sleduju SEMIX i tvůj profil na FB jako Cooking with Šůša :-)

    email: m.supakova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Těším se na blogu ;-)
    lenboda@centrum.cz
    FB : lenka.svobodova7509

    OdpovědětVymazat
  14. Těším se na blogu ;-)
    lenboda@centrum.cz
    FB : lenka.svobodova7509

    OdpovědětVymazat
  15. Od Semixu už jsem pár věcí měla, hlavně když mě chytne "záchvat" dietní a zdravé stravy :-D
    Sleduji jako Miroslava Škampová
    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj Leni:) od nich už jsem pár věcí měla a zatím spokojenost:) sleduji všude jako Veronika Langerová. ver.langerova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Zkusím také štěstí v soutěži, zatím jsem od SEMIXU nic neměla, ale určitě bych ráda vyzkoušela. :-)
    Sleduji na FB jako Péťa Bedlivá
    e-mail: petra.bedliva@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Semix mám moc ráda, ještě nedávno jsem okolo jejich firmy jezdila každý den :-) Sleduji na FB jako The Crazy Gingers Diary ;-)

    OdpovědětVymazat
  19. Sleduji jako Erika Uchytilová, jak tady tak na FB. Opravdu zajímavé produkty, jistě je ráda vyzkouším. Pěkná soutěž. :-))

    OdpovědětVymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  21. oprava:
    Zkouším štěstí. (když to nevyjde, budu nakupovat za vlastní :) )
    Kamila Hořáková
    k.horakova.k@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  22. Jůů, výborná soutěž :)
    susanruze@seznam.cz
    fb: Zuzana Růžičková

    OdpovědětVymazat
  23. Firmu i některé výrobky znám, tak zkusím štěstí :D
    Gabriela Černá
    gabkacerna@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Super soutěž :-) Tvé recepty mám v oblíbených záložkách, vždycky tu načerpán plno inspirace, díky. :-)
    FB: Pája Vrkočová MAIL: pvrkocova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  26. Firma vypadá skvěle, už jsem se na ní koukala nedávno a říkala jsem si, že až přijde výplata, tak určitě něco vyzkouším :) Ale třeba se usměje štěstí zde :)
    mail: jmadlova92@gmail.com
    FB: Janďa Mádlová

    OdpovědětVymazat
  27. Už dlouho chci zkusit tyto výrobky. Super šance...
    jararuze@seznam.cz
    fb: Jaroslava Růžičková

    OdpovědětVymazat
  28. FB : Barbora Kocisova
    MAIL : barkocis@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. simca.hrebcova@seznam.cz
    fb: Simona Hřebcová
    :)

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, krásná GA, skvělé ceny :-) ty potraviny vypadají skvěle, tak snad se usměje štěstí :-)

    Email: Minion2@seznam.cz
    Fcb: Mischellee Koutná
    Gfc: Kudrlinka

    Děkuji za prima soutěž a článek! :-)

    OdpovědětVymazat
  31. Jancaruzickova@gmail.com
    fb: Jana Iabella Růžičková

    OdpovědětVymazat
  32. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj, vše splněno :-)
    FB - Ivana Schejbalová Drozdová
    drozdova.ivana@seznam.cz
    Tak tuhle firmu, přiznám se, jsem dosud neznala. Ve zdravých potravinách a obchodech se teprve začínám rozkoukávat. Prolítla jsem jejich nabídku a spousta věcí mě láká, určitě bych je s chutí vyzkoušela :-)
    Hezký den
    Ivča

    OdpovědětVymazat
  34. Semix mě už dlouho láká. Poukaz by se mi určítě hodil ;)
    1natalie.horakova@seznam.cz
    Radka Kufrová

    OdpovědětVymazat
  35. Paráda, kaše a mák jsou u mě doma nutnost ;-) . Bohužel jsem asi dva týdny zpátky posypala mákem celou dávku bramborových šišek a musela jsem všechno vyhodit do koše, protože byl žluklý :-(. Těšila jsem se na ně jak malá, tak jsem ráda za tip na ověřeného dodavatele ;-)
    email: rezacovak@email.cz
    FB Klára Řezáčová

    OdpovědětVymazat
  36. Skvělá soutěž! :)
    sleduji tady jako štěpánka petrů a na fb jako štěpánka tučková
    email: stepanka.tuckova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Děkuji za takovou suotěž,konečně nejde o kabelku či boty,jako v jiných soutěžích.Pro mě jsou vítězem jakékoliv kaše,nastartují mě do pracovního dne a nehradí mi ještě sladkosti,na kterých jsem kdysi bývala závislá.
    evalentilka@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  38. dominika.zetova@seznam.cz, Dominique Zeťová

    OdpovědětVymazat
  39. zamazbar@gmail.com
    Barbora Zamazalová

    díky za super blog, super inspiraci a taky soutěž :-)

    OdpovědětVymazat
  40. MerickovaMartina@seznam.cz
    Martina Měřičková
    :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Vypada to krasne,
    jitkakytkajitka@seznam.cz
    FB Jitka Jitka

    OdpovědětVymazat
  42. FB: Margareth Wittgenstein. philosoraptorka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  43. Sdíleno: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1425592067733364&id=100008477534514&pnref=story
    philosoraptorka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj, Semix znám, sleduji je už chvíli na FB jako Dagmar Dvořáčková. Poukázka by mě moc potěšila, nabízejí samé zdravé dobroty!:) Govana@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  45. Semix na FB sleduji jako Vendula Kreplová, tvůj blog sleduji přes Bloglovin i přes FB a můj e-mail je lyra-journal@seznam.cz. Díky za možnost se zúčastnit, jsem studentka, nemám peněz nazbyt, takže poukaz na samé zdravé dobroty bych dokázala ocenit. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky