TOP veganské palačinky

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy

Dlouho jsem zkoušela a hledala ten nejlepší recept na veganské palačinky, který by byl zdravý, palačinky se netrhaly a byly chuťově srovnatelné s palačinkami vaječnými s mlékem.
Po mnoha úpravách jsem konečně doladila recept k dokonalosti. Perlivá voda pomůže s nadýchaností palačinek, vanilková hraška zas perfektně nahradí vajíčko, rum dodá nádhernou vůni a špetka soli zvýrazní sladkou chuť. Však neváhejte a vyzkoušejte sami :-).

Suroviny (16 palačinek):

250 ml rostlinného mléka
370 ml perlivé minerální vody
3 lžíce vanilkové hrašky
3 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
3 lžíce rostlinného oleje
špetka soli
300 g hladké mouky (já používám celozrnnou špaldovou, jemně mletou)

Opravdu nenahrazujte žádnou surovinu ničím jiným a opravdu použijte perlivou minerálku. Ideální je vlastnit stolní mixér a použít jej při přípravě těsta - naházíte do něj všechny suroviny, promixujete a máte hotovo. A navíc se z něj i dobře dávkuje, protože má na boku rysku a tak všechny vaše palačinky budou stejně velké. :-)
Palačinky ihned pečte na rozpálené pánvi. Já vždy před první palačinkou pánev vytřu kapkou oleje, následně smažím bez oleje.

Palačinky plňte dle chuti. My máme doma nejraději z kvalitní domácí jahůdkovou marmeládou nebo např. s ovocným sojovým jogurtem (borůvkové sojade :-) )....


A děkuji ke krásnému číslu 300 pravidelných čtenářů zde na blogu! Každičkého z Vás si nesmírně vážím a každý nový čtenář mě motivuje být pořád lepší :-).

P.S. Nezapomeňte na soutěž, která trvá až do konce února s firmou SEMIX o dárkový poukaz v hodnotě 500 Kč.


Komentáře

  1. A ten rum? Chcela by som to nachystať aj do práce a nemôže tam byť ani malá pravdepodobnosť, aby bol v krvi �� môžem ho tam nedať?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžeš ho vynechat, ale alkohol při vaření / pečení vyprchá, takže se opravdu nemusíš bát, že by ho někdo měl poté v krvi :-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. a mohu se zeptat, jak připravit vanilkovou hrašku? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koupite ve zdrave vyzive cena kolem 50 kc.

      Vymazat
    2. vanilková hraška je už hotový produkt, který se dá koupit ve zdravých výživách.... je to výborná náhražka vajíček při sladkém pečení. http://www.ceria.cz/index.php/hraska/produkt/5-hraska-vanilka-250-g

      Vymazat
  3. Musím sa mrknúť po vanilkovej hraške, inak vďaka za dobrý tip na palacinky, už ich chcem robiť dlho len som sa k tomu ešte nedostala. Tento recept sa mi pozdáva asi najviac zo všetkých :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji. Je to postupně vyladěný recept na klasické francouzské palačinky, které neměly chybu. Ale veganské jsou luxusní i tak :-) postupně se dají i vegan recepty vyladit k dokonalosti :-)

      Vymazat
  4. Ahoj, můžu se prosím zeptat na jakém stupni je smažíš a kolik času z každé strany? Jinak super blog - díky za inspiraci Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj :-) tak mám plyn, tudíž žádné stupně :-) ale vždy pánev rozpálím, naliju těsto a plamen stáhnu. A peču tak dlouho, dokud těsto neztuhne, pak otočím a dopékám asi ještě minutu... ale přesný čas ti opravdu neřeknu, nikdy jsem to nestopovala... dělám to intuitivně :-)

      Vymazat
  5. Přeji hezký slunečný den,chtěla jsem se zeptat jaké rostlinné mléko je nejlepší použít.Díky B.L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den :-)
      Já myslím, že je to celkem jedno. Používám vždy to, jaké mám doma. Toto bylo z mandlového mléka. Dělám si teď ořechová mléka doma a toto bylo super :-) mandle to i krásně ovoní :-)
      ale dělala jsem je už i ze sojového, klidně jsem rozmíchala sušené mléko z vodou, z rýžového, z lískooříškového, z vlašského,.... :-)

      Vymazat
  6. Luxusní palačinky a luxusní stránky, spousta inspirace, díky za to:-) Jsem taky kuchařka - makrobiotička píšící blog - tak posílám odkaz pro další inspiraci při vaření http://cockacockovita.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. sojovy jogurt , tedy soja jako takova je jed pro vegany!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky