20/52: Listové čtverečky s ovocem

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Bezlepkové (použít např. listové těsto od Balvitenu či Bezglutenu)

Dalším receptem do roční výzvy bude jedna rychlovka, kterou připravíte za pár minut. Listové těsto má doma v mrazáku skoro každý, proto jsou tyto moučníky skvělou volbou v momentě, kdy Vás přepadne nečekaná návštěva. Než se návštěva usadí a než vypije první sklenku vína, budete mít již čtverečky v troubě a do půl hodiny můžete podávat s dobrou kávou.
Suroviny:

1 listové těsto
500 ml rostlinného mléka
1 bal. vanilkového pudingového prášku
1 lžička vanilkové pasty
2 lžíce třtinového cukru
libovolné oblíbené ovoce
sekané mandle

Listové těsto rozválejte na placku a vykrájejte z ní zhruba 9 čtverečků o velikosti 8 x 8 cm. Ze zbytku těsta nakrájejte pásky široké zhruba 1 cm a dlouhé 8 cm, které následně naskládejte na čtverce tak, že použijete 4 pásky na jeden čtverec a uděláte čtvercům okraje :-).
Čtverce dejte na pečící papír a v předehřáté troubě pečte při 200°C asi 5 minut.
Mezitím si připravte puding dle návodu na obalu (rostlinné mléko, vanilkový prášek, přidejte vanilkovou pastu a cukr a uvařte hustý puding) a za občasného míchání nechte vychladnout.
Ovoce si nakrájejte na plátky a mandle nasekejte nahrubo.
Předpečené čtverce plňte pudingovou náplní, poté na ni navršte ovoce a na závěr posypte sekanými mandlemi.
Pečte dalších zhurba 15 - 20 minut, dokud nebude listové těsto krásně nafouklé, zlatavé a křupavé od pohledu. V každé troubě ve které jsem zkoušela péct listové těsto to trvá opravdu jinak dlouho, proto doporučuji čtverečky hlídat. Já peču prvních 10 minut na spodní i horní ohřev a následný zbytek času již jen na horní ohřev.
Po upečení nechte čtverce vychladnout, jinak se Vám budou při manipulaci lámat. Následně můžete pocukrovat nebo poprášit sušeným mlékem (udělá Vám to krásný efekt stejný jako při pocukrování nezdravým moučkovým cukrem), uvařte si dobrou kávu (já mám nejraději obilnou kávu Chico), nohy na stůl a dobrou chuť!

Komentáře

  1. To vypadá skvěle, přesně takovéto dobroty mám odmala šíleně ráda, nikdy jsem se u nich nedovedla zastavit:-)

    OdpovědětVymazat
  2. zrovna jsem na neco takoveho dostala chut :-) diky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  3. tak tenhle recept se mi hodně líbí, určitě ho zkusím :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé to je namka :.))

    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky