Veg inspirace - snídaně

Nevím, jak vy, ale já snídám skoro každý den kaše, do kterých si sypu vše výživné co doma najdu... Je to první jídlo dne a potřebuji, aby mě pořádně nakoplo. Tady přináším pár tipů na snídaně.... :-)

 Snídaně pro manžela: 4 banány, konopné loupané semínko, hromada máku, datlový sirup

 Ovesná kaše s mákem, chia, lněným semínkem, konopným semínkem, slunečnicí nektarinkou a datlovým sirupem.
Úžasnou misku zakoupíte na stránkách MIXIT.

 Extra maková snídaně. Kaše z rýže, mák, makový olej (od Bohemia olej), ovoce, kešu v čokoládě, para ořechy.

Jáhlová kaše s chia, sezamem, pekany, javorovým sirupem a hroznovým olejem (od Bohemia olej). Miska od MIXIT.

Šílená kombinace, kterou ale rozhodně musíte zkusit! Celerové nudle s mákem! Ano, čtete správně :-D. Tato kombinace mi přišla tak bláznivá, že jsem ji musela vyzkoušet a je to lahůdka (a to celeru zas tak neholduji)... Celer nastrouháte nahrubo a namočíte do vody s citronovou šťávou, po 15ti minutách vodu slijte, celer propláchněte, nechte okapat a osušte. Smíchejte s oblíbeným olejem (já použila makový od Bohemia olej) a javorovým sirupem. Nakonec vmíchejte vanilku a mák... No a pak mi napište, jak vám to chutnalo... :-)
 Kakaový chia puding z mandlového mléka (4 lžíce chia semínek, 3 dcl domácího mandlového mléka, 1 lžíce kakaa - nechat přes noc ztuhnout) a nektarinky
Meruňkobroskve, banán, mandle, mák, chia, javorový sirup.
Palačinky z celozrnné mouky, rýžového mléka, trošky vinného kamene, špetky soli a lžíce oleje, plněné domácí jahodovou marmeládou, sypané skořicí, mandlemi a polité javorovým sirupem. Luxus.
 Kaše z jáhlových vloček, lněného semínka, mandlového mléka. Posypaná hrozny, vlašskými ořechy a zalitá javorovým sirupem.
 Kaše z jáhel se slunečnicovými semínky, ořechy, hořkou čokoládou a malinami.
Kaše z přes noc máčené pohanky lámanky, ráno pomixované s chia semínky a datlovým sirupem. Ozdobená konopnými semínky, mandlemi a rozinkami.

Komentáře

  1. Páni, taková skvělá dávka super skvělých snídaní, mňam! :) O celerových nudlí jsem už slyšela, ale zatím nevyzkoušela. Určitě ale vyzkouším :) Já teď v létě snídám jen ovoce, ale přes zimu si dělám i nějaké kašičky :) Už se těším, až si nějakou udělám, protože jste mi udělala na ně obrovskou chuť! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji, jsem ráda, že se líbí.... :-) já právě kašičkuju pořád, protože mi to přijde jako nejjednodušší způsob, jak do sebe dostat hodně vitamínů a minerálů po ránu... stačí hodně semínek, oříšku a je to :-) jak teď kojím, tak potřebuju vydatné snídaně a čistě ovoce mi nestačí...

      Vymazat
  2. Celer nasladko znám a je to vážně lahůdka O:-) Jinak krásné snídaně Leničko, děkuji za inspiraci, nejvíce mě zaujala kombinace jáhlových vloček, malin a čokolády, na to jsem dostala teď hroznou chuť :D A kešu v čokoládě? To musí být něco!! Já měla dnes k snídani jáhlo-amarantovou kašičku s mixem semínek, medem, nektarinkou a ostružinami ze zahrádky O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mňaaaam Teri, nedělej mi chutě :-) to zní výborně!!! :-)

      Vymazat
  3. Celer z mákem dělám. Někdy místo máku přidám strouhaný kokos nebo mandle. Moc mi to chutná. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě je dobrá varianta, kdy se dá celer půl napůl s nakyslým jablkem ... to je taky moc dobré ;-) Krásný den. Lenka

      Vymazat
  4. Parádní fotky a skvělá úprava jídla. Tohle je přesně můj typ snídaně a to i proto, že do práce jedu na horském kole, takže se nemůžu moc přecpat. A rovněž díky za tip na tu kaši z jáhel, to musím vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky