Kynuté ovocné knedlíky
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Zdejší recept asi nepatří příliš do kategorie zdravého jídla, ale co by to bylo za léto bez alespoň jedněch kynutých knedlíků? A pokud nemáte žádnou babičku nebo maminku, která by vám veganské knedlíky udělala, nezbývá, než si je připravit sám. Tyhle jsou nadýchané, rychlé, jednoduché a moc dobré. Zváldne je i začátečník. Opravdu.
Suroviny:
1/2 kg hrubé špaldové mouky
1/2 kostky droždí
1 lžíce rýžového sirupu
1 lžíce vanilkové hrašky rozmíchané ve 3 lžících vody (nahradí vejce)
špetka soli
300 ml rostlinného mléka
ovoce (například jahody, meruňky, borůvky, broskve)
Postup:
Mouku nasypte do mísy a udělejte důlek. Do důlku nadrobte droždí, zakápněte sirupem a zalijte vlažným mlékem. Počkejte zhruba 15 minut než vzejde kvásek. Poté přidejte zbylé suroviny a vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu v míse pod utěrkou kynout.
Těsto rozdělte na 16 dílů a z každého vytvarujte placičku. Doprostřed placičky dejte ovoce, které zabalte.
Vařte ve vroucí, osolené vodě zhruba 10 minut.
Po vytažení z vody do každého knedlíku píchněte špejlí, aby z něj odešla pára.
Servírujte s tím co máte rádi - mákem, kakaem, datlovým sirupem, kakaovými boby,...
Dobrou chuť!
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez palmového oleje
Zdejší recept asi nepatří příliš do kategorie zdravého jídla, ale co by to bylo za léto bez alespoň jedněch kynutých knedlíků? A pokud nemáte žádnou babičku nebo maminku, která by vám veganské knedlíky udělala, nezbývá, než si je připravit sám. Tyhle jsou nadýchané, rychlé, jednoduché a moc dobré. Zváldne je i začátečník. Opravdu.
Suroviny:
1/2 kg hrubé špaldové mouky
1/2 kostky droždí
1 lžíce rýžového sirupu
1 lžíce vanilkové hrašky rozmíchané ve 3 lžících vody (nahradí vejce)
špetka soli
300 ml rostlinného mléka
ovoce (například jahody, meruňky, borůvky, broskve)
Postup:
Mouku nasypte do mísy a udělejte důlek. Do důlku nadrobte droždí, zakápněte sirupem a zalijte vlažným mlékem. Počkejte zhruba 15 minut než vzejde kvásek. Poté přidejte zbylé suroviny a vypracujte nelepivé těsto, které nechejte hodinu v míse pod utěrkou kynout.
Těsto rozdělte na 16 dílů a z každého vytvarujte placičku. Doprostřed placičky dejte ovoce, které zabalte.
Vařte ve vroucí, osolené vodě zhruba 10 minut.
Po vytažení z vody do každého knedlíku píchněte špejlí, aby z něj odešla pára.
Servírujte s tím co máte rádi - mákem, kakaem, datlovým sirupem, kakaovými boby,...
Dobrou chuť!
Tie vyzerajú veľmi dobre naozaj sa ti to podarilo len škoda že nejem cukor :)
OdpovědětVymazatWww.lifi.sk
Ahoj,místo bílého cukru můžeš použít třeba kokosový cukr,nebo agávový,datlový,javorový sirup :)
Vymazat