Svatební koláčky
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Další svatební recept, který tu nesmí chybět, i když opravdu nejde o nic zdravého. Sama vím, jak mi dalo zabrat sehnat dokonalý recept, jak na korpus na dort, tak na koláčky, tak se ráda o poznatky podělím. Tento recept je od mojí babičky cukrářky a je perfektní. Nejlepší na něm je, že už od prapočátku je koncipován bez vajec, tudíž výsledek je i ve veganské verzi skvělý ;-).
Suroviny (cca 70 koláčků):
500 g hladké mouky
6 lžic cukru
1 dcl oleje
špetka soli
1/2 droždí
3 dcl rostlinného mléka
Postup:
Do přesáté mouky udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, které posypte troškou cukru a zalijte polovinou vlažného mléka. Po 15 minutách by měl být kvásek vzejitý a můžeme pokračovat. Přidáme zbytek surovin, vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme 90 minut v teple kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na části a tvarujeme placičky, které plníme oblíbenou náplní (já používám mák s povidly). Poté zabalíme koláčky a klademe na vymazaný plech.
Pozor, dávejte dál od sebe, koláčky dost nakynou.
Koláčky potřete rozpuštěným tukem (Alsan) a posypte drobenkou (2 díly hrubé mouky, 1 díl cukru, 1 díl rozpuštěného tuka).
Pečte při 170°C zhruba 15 minut do zlatova.
Upečené ještě řádně pocukrujte, nechejte vychladnout a skladujte v lednici. Nejlepší jsou teplé :-)
Dobrou chuť.
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Další svatební recept, který tu nesmí chybět, i když opravdu nejde o nic zdravého. Sama vím, jak mi dalo zabrat sehnat dokonalý recept, jak na korpus na dort, tak na koláčky, tak se ráda o poznatky podělím. Tento recept je od mojí babičky cukrářky a je perfektní. Nejlepší na něm je, že už od prapočátku je koncipován bez vajec, tudíž výsledek je i ve veganské verzi skvělý ;-).
Suroviny (cca 70 koláčků):
500 g hladké mouky
6 lžic cukru
1 dcl oleje
špetka soli
1/2 droždí
3 dcl rostlinného mléka
Postup:
Do přesáté mouky udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, které posypte troškou cukru a zalijte polovinou vlažného mléka. Po 15 minutách by měl být kvásek vzejitý a můžeme pokračovat. Přidáme zbytek surovin, vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které necháme 90 minut v teple kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na části a tvarujeme placičky, které plníme oblíbenou náplní (já používám mák s povidly). Poté zabalíme koláčky a klademe na vymazaný plech.
Pozor, dávejte dál od sebe, koláčky dost nakynou.
Koláčky potřete rozpuštěným tukem (Alsan) a posypte drobenkou (2 díly hrubé mouky, 1 díl cukru, 1 díl rozpuštěného tuka).
Pečte při 170°C zhruba 15 minut do zlatova.
Upečené ještě řádně pocukrujte, nechejte vychladnout a skladujte v lednici. Nejlepší jsou teplé :-)
Dobrou chuť.
Dobrý den, než se do nich pustím - s jakým typem rostlinného mléka máte nejlepší zkušenost? A myslíte, že bude recept fungovat stejně dobře, když koláčky nebudu balit? Chystám se péct opravdu hodně koláščků na svatbu, otevřené budou jednodušší. Díky! Františka
OdpovědětVymazatPovedlo se? Sháníme taky na svatbu...
Vymazat