Aloo Paratha
Indické placky plněné bramborovou směsí
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje
Aloo Paratha - levné a velice chutné indiské jídlo
Indická levná a rychlá dobrota - placka plněná bramborovou směsí. Výborná slaná snídaně nebo svačina. My si indické placky zamilovali jako alternativu k pečivu. Jsou rychlé, chutné a hlavně díky koření výborně vychucené. Pokud jsou vám indické chutě blízké, určitě vyzkoušejte, stojí za to. A pokud Indii zrovna neholdujete, připravte si bramborovou náplň hezky po česku s majoránkou, kmínem a česnekem. :-)
špetka soli
2 lžíce rostlinného oleje
zhruba 3/4 hrnku vlažné vody
1 lžička garam masala
1 lžička kurkumy
1 lžíce sekané petrželky nebo koriandru
1 lžíce citronové šťávy
sůl
Suroviny
Těsto
1 a 1/2 hrnku hladké špaldové moukyšpetka soli
2 lžíce rostlinného oleje
zhruba 3/4 hrnku vlažné vody
Náplň
4 uvařené brambory1 lžička garam masala
1 lžička kurkumy
1 lžíce sekané petrželky nebo koriandru
1 lžíce citronové šťávy
sůl
Postup
Nejprve si připravte těsto. Smíchejte v míse mouku se solí, olejem a postupně přidávejte vodu. Vypracujte těsto, které bude nelepivé a tvárné. Nechte odpočinout.
Mezitím si uvařte brambory. Uvařené rozmačkejte vidličkou, přidejte koření, petrželku a šťávu.
Těsto rozdělte na 6 kusů. Z každého kusu vyválejte placku. Doprostřed každé placky dejte 1/6 náplně a opatrně zabalte. Nakonec koule opatrně rozválejte a opečte na pánvi vytřené olejem.
Servírujte ihned se zelninou a třeba ajvarem. Mňam.
Mezitím si uvařte brambory. Uvařené rozmačkejte vidličkou, přidejte koření, petrželku a šťávu.
Těsto rozdělte na 6 kusů. Z každého kusu vyválejte placku. Doprostřed každé placky dejte 1/6 náplně a opatrně zabalte. Nakonec koule opatrně rozválejte a opečte na pánvi vytřené olejem.
Servírujte ihned se zelninou a třeba ajvarem. Mňam.
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den