Quesadilla s batáty a fazolemi
Batáty v hlavní roli
Vhodné pro:Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
A proč zařazovat batáty?
Bez vajec
Bez mléka
Pozdrav z Mexika, quesadilla s úžasnou batátovou náplní
Patřím mezi milovníky batátů. Tyto sladké brambory zbožňuji na sladko i naslano. Oblíbila jsem si batáty jako součást omáček a nejvíce mě nadchly v zapečených quesadillách. Mám několik oblíbenců, ale tato fazolovo-batátová rychlovka patří i díky své jednoduchosti mezi BEST OF.
A proč zařazovat batáty?
Věděli jste, že batáty obsahují vitamín C, B6, karotenoidy, napomáhají snižovat cholesterol i krevní tlak a obsahují látky snižující riziko vzniku rakovinotvorného bujení.
200 g rostlinného sýru typu Violife cheddar
trošku oleje
1 rajče
1 cibulka
1 stroužek česneku
sůl
pepř
citronová šťáva z 1/2 citronu
Suroviny
6 ks tortilla placek 2 batáty
1 plechovka černých fazolí200 g rostlinného sýru typu Violife cheddar
trošku oleje
Guacamole
1 avokádo1 rajče
1 cibulka
1 stroužek česneku
sůl
pepř
citronová šťáva z 1/2 citronu
Postup
Naprosto jednoduché.
Batáty upečte. Trvá to zhruba 40 minut při 180 °C. Pečte propíchané vidličkou ve slupce úplně doměkka. Správně upečené batáty půjdou lehce oloupat a rozmačkat vidličkou.
Připravte si guacamole. Avokádo oloupejte, rozmačkejte vidličkou, přidejte na kostičky nakrájené rajče, cibulku, rozetřený česnek a ochuťte solí, šťávou a pepřem. Nechte odležet i s peckou, tak zabráníte zešednutí pokrmu.
Mezitím si rozmixujte fazole.
Na každou placku rozetřete část fazolové směsi, na ni rozmačkaný batát a posypte nastrouhaným chedarem.
Přehněte, potřete placku lehce olejem a dejte zapéct pod gril.
Servírujte ihned s avokádovou salsou.
Batáty upečte. Trvá to zhruba 40 minut při 180 °C. Pečte propíchané vidličkou ve slupce úplně doměkka. Správně upečené batáty půjdou lehce oloupat a rozmačkat vidličkou.
Připravte si guacamole. Avokádo oloupejte, rozmačkejte vidličkou, přidejte na kostičky nakrájené rajče, cibulku, rozetřený česnek a ochuťte solí, šťávou a pepřem. Nechte odležet i s peckou, tak zabráníte zešednutí pokrmu.
Mezitím si rozmixujte fazole.
Na každou placku rozetřete část fazolové směsi, na ni rozmačkaný batát a posypte nastrouhaným chedarem.
Přehněte, potřete placku lehce olejem a dejte zapéct pod gril.
Servírujte ihned s avokádovou salsou.
Dobrou chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den