Míša řezy
Rostlinné, krémové Míša řezy
Vhodné pro:Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
ABKM
Bez vajec
Bez mléka
Máte rádi Míša řezy? A už jste zkoušeli veganskou variantu?
Úžasný moučník, který milují malí i velcí. V této rostlinné verzi si jej můžou dopřát nejen vegani, ale i lidé s alergiemi a intolerancemi na vejce, mléko a jiné. :-)
Tento recept je od Otevři oči a připravujeme ho na každé veganské ochutnávky a vždy slaví obrovský úspěch. Za sebe musím říct, že je lepší připravit tenčí korpus a silnější vrstvu krému. Co se týče čokoládové polevy, je zase lepší udělat tenčí vrstvu, lépe se pak krájí. Při tlusté vrstvě čokolády se poleva láme a i když na chuti to nevadí, tak estetické oko pláče. :-)
1 hrnek třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/3 hrnku kakaa
2 lžíce jablečného octa
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje
šťáva z 1 citronu
moučkový cukr dle chuti (dávám mletý třtinový cca 1/2 hrnku)
1/4 - 1/2 hrnku rostlinného mléka dle potřeby (skvělé je kokosové z plechovky)
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na vaření (pozor, ne každá je veganská)
1/4 hrnku rostlinného mléka
Mezitím si připravte krém. Tofu nadrobte do mixéru, přidat šťávu z citronu, rostlinné mléko a cukr. Rozmixovat na hladký krém. Hotový krém rozetřete na vychladlý korpus.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni společně s trochou rostlinného mléka. Já osobně přidávám ještě trošku kokosového oleje. Výsledek je pak ještě lepší.
Hotové řezy nechejte vychladit ideálně přes noc, krájejte ostrým, ideálně v horké vodě nahřátým nožem a uchovávejte v lednici.
Dobrou chuť
Tento recept je od Otevři oči a připravujeme ho na každé veganské ochutnávky a vždy slaví obrovský úspěch. Za sebe musím říct, že je lepší připravit tenčí korpus a silnější vrstvu krému. Co se týče čokoládové polevy, je zase lepší udělat tenčí vrstvu, lépe se pak krájí. Při tlusté vrstvě čokolády se poleva láme a i když na chuti to nevadí, tak estetické oko pláče. :-)
Suroviny
Korpus
2 hrnky špaldové mouky1 hrnek třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/3 hrnku kakaa
2 lžíce jablečného octa
1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
1/3 hrnku oleje
Krém
2 tofu naturalšťáva z 1 citronu
moučkový cukr dle chuti (dávám mletý třtinový cca 1/2 hrnku)
1/4 - 1/2 hrnku rostlinného mléka dle potřeby (skvělé je kokosové z plechovky)
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na vaření (pozor, ne každá je veganská)
1/4 hrnku rostlinného mléka
Postup
Nejprve si upečte korpus. Osobně vše naházím do šlehače a vyšlehám dohladka, naliju do vymazaného a vysypaného plechu a peču v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení nechejte vychladnout.Mezitím si připravte krém. Tofu nadrobte do mixéru, přidat šťávu z citronu, rostlinné mléko a cukr. Rozmixovat na hladký krém. Hotový krém rozetřete na vychladlý korpus.
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni společně s trochou rostlinného mléka. Já osobně přidávám ještě trošku kokosového oleje. Výsledek je pak ještě lepší.
Hotové řezy nechejte vychladit ideálně přes noc, krájejte ostrým, ideálně v horké vodě nahřátým nožem a uchovávejte v lednici.
Dobrou chuť
Vaše Lenča
Ahoj:), můžu se zeptat, jestli bys měla nějaký tip, kterou moukou nahradit špaldovou pro bezlepkáře?
OdpovědětVymazatkdyž peču bezlepkově, osvědčili se mi už namíchané směsi např. od Adveni na třené těsto (tuším fialový obal)
VymazatAhoj,na jak velký plech dáváte péct korpus? Dekuji
OdpovědětVymazatkrásný den, jestli si dobře pamatuju, tak to byl větší plech cca 40 cm x 40 cm, ale mám raději tenčí vrstvu těsta.
Vymazat