Nepečená kokosová roláda
Nepečená kokosová roláda
Vhodné pro:
VeganVegetarian
Intolerance laktózy
Bez mléka
Bez vajec
Kokosový návrat do dětství
Když jsem byla malá, moje mamka sbírala body a čárové kódy a pořád o něco soutěžila. Měli jsme tak doma spoustu reklamních předmětů, jako například kuchyňské hodiny od firmy Maggi, hrneček od Marťánků, cestovní tašku od Happy Fota a taky dózu na sušenky a kuchařku od Opavie. A právě z kuchařky Opavie pocházel recept na kokosovou roládu, kterou jsem zbožňovala. Dělali jsme ji pravidelně na Vánoce, ale i na Velikonoce a několikrát během roku.
Na veganské stravě jsem hledala již spíše zdravější verzi a tu jsem objevila na jedné veganské ochutnávkové akci. Recept jsem si upravila a nyní vám ho přináším...
I přesto, že jsou v něm jen datle jako sladidlo, jsou řezy hodně sladké a na mlsání stačí opravdu jen tenký plátek. V lednici tento skvost vydrží ve vzduchotěsné krabičce i 2 týdny.
Suroviny
Tmavá část
200 g vegan světlých sušenek typu BeBe (používám značky Gullon)100 g datlové pasty
2 lžíce kakaa
Kokos
Rum
Světlá část
Tuhá část z kokosového mlékaKokos
Čekankový sirup dle chuti
Postup
Tmavou rozválejte na pečícím papíru na obdélník cca 15 x 30 cm, potřete světlou náplní a opatrně zarolujte.
Nechejte v lednici přes noc zatuhnout.
Druhý den krájejte ostrým nožem na tenká kolečka.
Mňam.
P.S. Už máte můj nový vánoční e-book Veganské Vánoce od A do Z, který vás provede celým vánočním časem od první adventní neděle až po novoroční oběd? Ne? Tak mrkněte SEM a dozvíte se, jak jej získat i náhled dovnitř. :-) Nechejte v lednici přes noc zatuhnout.
Druhý den krájejte ostrým nožem na tenká kolečka.
Mňam.
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den