Bábovka z červené řepy
Vhodné pro:
Vegan
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
Intolerance laktózy
Bez vajec
Bez mléka
ABKM
Řepa tak, jak ji neznáte - v čokoládové bábovce
Krásný pátek, u nás je dnes "veselo", tak se aspoň uklidňuji dobrým jídlem.
A tato čokoládová bábovka je epesní. Recept na ní mám už několik let a už nevím odkud....
Věřím, že vám bude chutnat stejně jako nám. :-)
Suroviny
3 hrnky hladké špaldové mouky
1/2 hrnku kakaa
3/4 hrnku třtinového cukru
2 lžičky jedlé sody
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
1 střední řepa
1/2 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku sekané hořké čokolády
1/2 hrnku kakaa
3/4 hrnku třtinového cukru
2 lžičky jedlé sody
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
1 střední řepa
1/2 hrnku oleje
1 a 1/4 hrnku rostlinného mléka
1/2 hrnku sekané hořké čokolády
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Ve velké míse promíchejte sypké suroviny - mouku, cukr, sodu, prášek do pečiva, sůl a kakao. Do mixéru dejte na kostky nakrájenou oloupanou syrovou řepu, olej a mléko.
Rozmixujte na kaši.
Kaši vlijte k sypkým surovinám a vypracujte hladké těsto. Na závěr přidejte nasekanou čokoládu.
Nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Pečte zhruba 1 hodinu. To, zda je bábovka hotová, poznáte podle špejlového testu. Pokud do bábovky zapíchnete špejli a ta bude po vytažení suchá, bábovka je hotová. Pokud bude od těsta, ještě chvíli pečte.
Doboru chuť!
Vaše Lenča
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den