Bramborové lodičky - tip na grilování
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez lepku
Bez masa
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje
Staňte se králem grilování s bramborovými lodičkami
Suroviny
1 kg ve slupce uvařených větších brambor
3 cibule
150 g sušených, v oleji marinovaných rajčat
3 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce rostlinného oleje
200 g čerstvého špenátu
2 uzená tofu (nebo tempeh)
200 ml rostlinné smetany na vaření
sůl
pepř
Postup
Brambory si den předem uvařte ve slupce. Jen je nerozvařte! Půjdou ještě na gril!
Vychladlé brambory druhý den podélně rozkrájejte a vydlabte. Nechejte zhruba půl centimetrové okraje. Vydlabané vnitřky můžete použít například na snídaňovou omeletu, do polévky či s nimi zahustěte omáčku, v receptu je již potřebovat nebudete.
Na pánvi na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile bude cibule dozlatova, přidejte nadrobené tofu, nasekaná rajčata, špenát a slunečnicová semínka. Nechejte špenát zavadnout. Osolte, opepřete, zalijte smetanou a krátce prohřejte.
Náplní plňte brambory. Grilujte a servírujte s dipem a zeleninovým salátem.
Mňam!
Dobrou chuť
Vaše Lenča
P.S. - Už mě sledujete na instagramu?
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den