Maková bábovka bez vajec

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Bez vajec

Nadýchaná maková bábovka bez vajec

Suroviny

Sypké suroviny:
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku třtinového cukru
2 lžičky vanilkové Hrašky
2 a 1/2 hrnku mouky (mix špaldové celozrnné a polohrubé)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky mleté vanilky

Tekuté suroviny:
1/3 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
1 hrnek rostlinného mléka
šťáva z 1/2 citronu

Postup

Sypké suroviny promíchejte v míse. Následně postupně přidávejte tekuté suroviny a vymíchejte v hladké těsto.
Pečte ve vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formě, v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 50 minut.

Dobrou chuť

Vaše Lenča 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky