Míchaná veganská "vajíčka"

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy

Můj muž naprosto miluje míchaná vajíčka, vajíčko na tvrdo či vaječnou omeletu. Vzhledem k našemu čím dál silnějšímu odhodlání pro veganskou stravu, se snažím nacházet alternativy k milovaným jídlům ve veganské verzi. A myslím, že co se týče míchaných vajíček, tak už nemusíme dál hledat. Tato míchaná vajíčka bez krutosti jsou božské! Nevěříte? Vyzkoušejte. Já bych totiž taky nevěřila... Nechtěla jsem věřit tomu, že by tofu mohlo chutnat jako vajíčko ... :-)

Suroviny (2 porce):

1 bílé tofu (např. Alfabio)
1 cibulka
olej
1 lžička kurkumy
1 lžička lahůdkového droždí
černá sůl Kala Namak
pepř

Na pánvi na trošce oleje opečte na drobno pokrájenou cibulku dozlatova. Poté k cubulce přidejte vidličkou rozmačkané tofu, kurkumu a lahůdkové droždí. Promíchejte a chvíli opékejte. Nakonec dochuťte pepřem a černou solí a můžete podávat. Dobrou chuť!

Jako přílohu zvolte podle uvážení. Bezlepkáři samozřejmě bezlepkový chléb, vy ostatní si můžete upéct např. tento ovesný chléb.

Tip: Pokud máte / měli jste raději míchaná vajíčka krémovější, tak než přidáte černou sůl kápněte do tofu 50 ml rostlinné smetany. Vajíčka vám to nádherně zjemní.

Komentáře

Oblíbené příspěvky