Ovesný chléb
Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Po dlouhé době jsem se zas vrátila k pečení domácího chleba. Asi mě přimělo chladnější počasí, ale v létě jsem moc na pečivo chuť nemívala. Vyzkoušejte tento ovesný, je výtečný. :-)
Suroviny:
300g chlebové pšeničné mouky
100g žitné chlebové mouky
100g jemných ovesných vloček
11g čerstvého droždí (nebo sušeného)
3 lžíce octa
300ml vlažné vody
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
2 lžíce sušené cibulky
Ideálně vše dejte do domácí pekárny a nechte si zpracovat kynuté těsto (vodu, poté mouku a zbytek surovin). Pokud pekárnu nemáte, připravte si těsto klasicky. Poté z těsta vytvarujte chléb, položte na plech vyložený pečícím papírem a nechte 30 minut kynout.
Troubu rozehřejte na 180°C, chléb potřete vodou, posypte semínky a dejte péci.
Pečte zhruba 50 minut, ale spíš se spolehněte na zkušenosti s vlastní troubou. Každá peče jinak a každý chléb se chová jinak.
Dobrou chuť
Vegetarian
Vegan
Intolerance laktózy
Po dlouhé době jsem se zas vrátila k pečení domácího chleba. Asi mě přimělo chladnější počasí, ale v létě jsem moc na pečivo chuť nemívala. Vyzkoušejte tento ovesný, je výtečný. :-)
Suroviny:
300g chlebové pšeničné mouky
100g žitné chlebové mouky
100g jemných ovesných vloček
11g čerstvého droždí (nebo sušeného)
3 lžíce octa
300ml vlažné vody
2 lžičky kmínu
2 lžičky soli
2 lžíce sušené cibulky
Ideálně vše dejte do domácí pekárny a nechte si zpracovat kynuté těsto (vodu, poté mouku a zbytek surovin). Pokud pekárnu nemáte, připravte si těsto klasicky. Poté z těsta vytvarujte chléb, položte na plech vyložený pečícím papírem a nechte 30 minut kynout.
Troubu rozehřejte na 180°C, chléb potřete vodou, posypte semínky a dejte péci.
Pečte zhruba 50 minut, ale spíš se spolehněte na zkušenosti s vlastní troubou. Každá peče jinak a každý chléb se chová jinak.
Dobrou chuť
Ooh, vypadá moc dobře, hned bych ochutnala... Škoda, že (zatím) nemám domácí pekárnu :(( Po klasickém hnětení mi to nikdy nevykyne :///
OdpovědětVymazatHezký den,
skills-of-art.blogspot.com
Ten vypadá skvěle.. :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
Mi taky nevykynul. Asi bych tam příště dala trošku třtinového cukru nebo medu to kynutí podpoří.Chuťově fajn.
OdpovědětVymazatTen cukr je dobrá nápad. Dělala jsem jej podle receptu několikrát a zatím se vždy povedl... Mrzí mě, že vám nenakynul... Ale ten cukr by to mohl pojistit ;-)
Vymazat