Jáhlová roláda

Vhodné pro:
Vegetarian
Vegan
Bezlepkové
Intolerance laktózy
Makrobiotické
Bez cukru

Tento recept mě naprosto okouzlil. Je to jeden z nejzdravějších moučníků, který znám a je naprosto božský. Bezlepkový, vláčný a v lednici vám vydrží i 4 dny :-). Tak neváhejte a vyzkoušejte...
Krásnou neděli...


Suroviny:

250 ml jáhel
750 ml vody
200 ml rýžový sirup
kokos

Náplň:
130g rozinek
200g ořechů
100g kakaa / karobu
skořice

kokos na obalení

Postup je trošku složitější, ale stojí za to.
Den předem si uvařte jáhly s rýžovým sirupem a vodou. Nechte vychladnout.
Druhý den jáhly umelte v mlýnku na maso a zahustěte kokosem. Takto připravenou směs dejte na pečící papír, posypte kokosem a rozválejte na placku.
Mezitím si lehce povařte rozinky v trošce vody a ořechy dejte na chvíli namočit do vody.
Rozinky s ořechy rovněž umelte na mlýnku. Přidejte kakao a skořici.
Náplní potřete jáhlovou placku a opatrně, s pomocí pečícího papíru zarolujte. Nakonec roládu obalte v kokosu a zabalenou dejte do chladu. Nechte v lednici alespoň několik hodin, nejlépe přes noc.

Druhý den můžete servírovat. Dobrou chuť.

Komentáře

  1. Tak tohle je úplně super nápad! Mám poslední volný víkend před začátkem školy, tak se na to ještě vrhnu,dokud mám kdy :) Vypadá úžasně a myslím, že bych touhle formou dobroty nic nezkazila ani na Vánoce jako zdravé večerní mlsání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci jen opravdu nech jáhly úplně vychladnout, jinak se ti budou lepit... :-)

      Vymazat
    2. Jojo, to určitě, když je vařím, je to vždycky taková "kaše" (což ale já mám ráda u přílohy). Aneb jak říká přítel, nesmí to udělat takovou tu "šlichtu" :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky