Gyros v pitě
Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Dneska mám pro Vás jednoduchý a chutný recept na gyros v pitě. Inspirací mi byl gyros na Veganských hodech v Brně, který mě naprosto nadchnul. Výhodou tohoto jídla je to, že vyjde opravdu na pár korun (zhruba na 12 Kč jedna plněná pita).
Suroviny (3 porce):
1 bal. sójových kostek
2 litry zeleninového vývaru
gyros koření
sůl
uzená paprika
olej
6 ks pita chleba
1 ledový salát
2 mrkve
sůl
pepř
olivový olej
sójová tatarka
Ideálně den dopředu si uvařte sojové kostky v zeleninovém vývaru. Uvařené kostky přeceďte (vývar můžete použít na polévku) a vymačkejte z nich vodu. Po vychladnutí kostky okořeňte a zalijte olejem. Nechte marinovat alespoň 24 hodin.Na koření nešetřete a doporučuji kostky trošku více osolit.
Druhý den si nachystejte salát. Nakrájejte nadrobno salát, mrkev, ochuťte olejem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
Na pánvi na malém plameni opékejte sójové kostky dokřupava. A pita placky si opečte v topinkovači (pokud máte malé placky jako já :-), pokud ne, tak opečte na pánvi nebo v troubě).
Pita placky nařízněte a naplňte salátem, gyrosem a zalijte tatarkou. Ihned podávejte :-).
Dobrou chuť!
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
Dneska mám pro Vás jednoduchý a chutný recept na gyros v pitě. Inspirací mi byl gyros na Veganských hodech v Brně, který mě naprosto nadchnul. Výhodou tohoto jídla je to, že vyjde opravdu na pár korun (zhruba na 12 Kč jedna plněná pita).
Suroviny (3 porce):
1 bal. sójových kostek
2 litry zeleninového vývaru
gyros koření
sůl
uzená paprika
olej
6 ks pita chleba
1 ledový salát
2 mrkve
sůl
pepř
olivový olej
sójová tatarka
Ideálně den dopředu si uvařte sojové kostky v zeleninovém vývaru. Uvařené kostky přeceďte (vývar můžete použít na polévku) a vymačkejte z nich vodu. Po vychladnutí kostky okořeňte a zalijte olejem. Nechte marinovat alespoň 24 hodin.Na koření nešetřete a doporučuji kostky trošku více osolit.
Druhý den si nachystejte salát. Nakrájejte nadrobno salát, mrkev, ochuťte olejem, solí a pepřem. Důkladně promíchejte.
Na pánvi na malém plameni opékejte sójové kostky dokřupava. A pita placky si opečte v topinkovači (pokud máte malé placky jako já :-), pokud ne, tak opečte na pánvi nebo v troubě).
Pita placky nařízněte a naplňte salátem, gyrosem a zalijte tatarkou. Ihned podávejte :-).
Dobrou chuť!
Ahoj :)
OdpovědětVymazatPrávě jsem objevila tvůj blog, je moc pěknej :) !
Určitě přidávám do oblíbených blogů a recepty vyzkouším...
Jestli bys měla čas, hrozně bych ocenila, kdyby ses koukla na můj blog :)
cesta-ke-zdravi.blogspot.cz