Zeleninový quiche

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Bez palmového oleje
Intolerance laktózy
Bezlepkové (použijte bezlepkovou mouku)

Tento recept jsem na blog přidávala již v roce 2012, ale bohužel ve vegetariánské verzi. Nedávno jsem promazávala neveganské recepty, aby blog byl již čistě veganský a narazila jsem na tento koláč, který jsem zbožňovala. Recept jsem upravila do veganské verze a od té doby jej peču skoro pořád. A protože je opravdu rychlý, chutný, levný, podělím se s vámi o aktualizovanou cruelty free verzi :-). Věřím, že se stane vaším oblíbencem pro celou nadcházející sezonu a vyzkoušíte jej s mnoha druhy zeleniny. :-) Dobrou chuť :-)

Připravte si:
250g hladké špaldové mouky (nebo jakékoliv jiné oblíbené, když použijete bezlepkovou, tak rázem máte bezlepkový pokrm :-) )
1 dcl oleje
1 dcl horké vody
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
sůl
bylinky (já použila provensálskou směs)

Ze surovin zpracujte těsto, které rozválejte na velikost koláčové formy a poté je do ní, na pečícím papíře, vložte.

Na náplň budete potřebovat:
600g zeleniny (doporučuji dýni hokkaido, brokolici, květák,...)
2 dcl rostlinné smetany
1 lžíce hrašky
1 dcl vody nebo rostlinného mléka
1 lžíce hořčice
sůl (když použijete černou sůl, bude to chutnat vajíčkově)
pepř

Můžete posypat strouhaným veganským sýrem, ale výborné je to i bez něj.

Zeleninu nakrájejte na kostky a nasypte na těsto. Zbylé suroviny umixujte a přelijte zeleninu. Pečte při 180°C asi 40 minut.

Pozn.: Osobně koláč dělám často a vždy použiji zeleninu, která je zrovna v sezoně. Dokonce je koláč výborný i ze zeleninových mražených směsí. Moje nejoblíbenější kombinace je dýně, mrkev, kukuřice, brokolice a červená kapie.

Věřím, že Vám koláč zachutná a že se stane častou součástí Vašich jídelníčků. Mně samotná příprava (bez pečení) zabrala 5 minut! No není to báječné? Na přípravu večeře ideální čas.

Jinak 1 koláč je zhruba na 2 - 3 porce (forma o průměru 26 cm) a doporučuji podávat spolu s nějakým svěžím zeleninovým salátem (např. okurkovým).

Dobrou chuť!





Komentáře

  1. Taková dobrota a já ji prošvihla :D Doufám, že jsi si aspoň dala i za mě ;-) a na giveaway se už těším, mohla bych taky jednou vyhrát :D

    OdpovědětVymazat
  2. na snadných receptech není nic špatného :)
    mňam, vypadá to skvěle!

    OdpovědětVymazat
  3. akurat kolega mal dnes na obed quiche a zavidela som :)
    Pozyvam na MEGA giveaway o Rimmel, Niveu a ine, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/03/giveaway-bioderma-nivea.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky