Řepový salát s fazolí

Fazole a červená řepa? Proč ne...

Vhodné pro:
Vegan
Vegetarian
Intolerance laktózy
ABKM
Bez lepku
Bez vajec
Bez mléka
Bez palmového oleje

Nový rok si žádá zdravější jídelníček, že? Také to tak máte? Nemusíte zrovna chtít zhubnout (i když spolu s přestat kouřit patří zhubnout mezi nejčastější předsevzetí), ale ozdravit po kaloricky vydatných svátcích jídelníček není na škodu, že? V lednu si proto uvaříme zdravější, "dietní" jídla, abych vás tu nedráždila super čokoládovými recepty :-D 
A začneme pěkně zlehka s červenou řepou...

Červená řepa v úžasném podzimním salátu téměř bez práce

Tento recept jsem dostala od své "spoluležkyně" v nemocnici Leničky, když jsme spolu poté, co jsme "dojedly" nemocniční blafy "vařily". Sdílely jsme svoje oblíbené recepty, povídaly si o tom, co doma vyzkoušíme za dobroty a hlavně jsme se pořád smály. Takový parťák do pohody, jako je Lenička, bylo něco úžasného. Myslela jsem, že budu v nemocnici ležet s depresemi a brečet celé dny, nakonec jsem se těmi deseti dny prosmála a prorelaxovala. A za to vděčím hlavně Leničce. 
A taky za tento úžasně jednoduchý a přitom tak skvělý salát z mé milované řepy.

Suroviny

1 větší, uvařená červená řepa
1 zakysaná kokosová smetana (z Lidlu)
100 g uvařených bílých fazolí
sůl
pepř
1/2 lžičky tzatziky koření

Postup

Řepu nastrouhejte najemno, přidejte uvařené fazole, sůl, pepř, tzatziky koření a zakysanou smetanu. Důkladně promíchejte. Ochuťte a dejte vychladit do ledničky. 

Servírujte ideálně s opečenou bagetkou nebo plátky okurky. Jedná se o výživné, syté a moc dobré jídlo. 

Tak ať chutná

Vaše Lenča

Komentáře

Oblíbené příspěvky