Žijeme paralelní světy, jsme věčně paralenem sjetí...

Nemyslím si, že by tento článek byl mimo mísu. Se zdravým životním stylem souvisí zcela jistě i otázka samotného zdraví a pohledu na něj. Berte tento článek jen jako inspiraci k zamyšlení :-). Hezký den. Vaše Lenka

Už je tomu nějaký ten pátek, co se snažím žít více harmonicky se svým tělem a přírodou a zbytečně sebe a přírodu neničit.
Poté, co se člověk vydá zdravým směrem, začnou přicházet otázky typu - proč jsem zase nemocná? Proč mám zase ekzém? Proč mi je po jídle těžko? Nesouvisí vysoký cholesterol se špatnou životosprávou? Ale opravdu, souvisí?
A tak se otázky podobného typu kupí a kupí a kupí... Pak přijde zlom. U mě nastal po 20ti letech, kdy jsem téměř každý rok brala antibiotika minimálně 3x ročně, s rýmou jsem běžela k doktorce a odcházela s paralenem, nasivinem, modafenem a dalšími třemi krabičkami, bez kterých rýmu nevyléčím, na bolest hlavy byl obvyklý ibubrofen, algifen, na ekzém jsem ve velkém mazala kortikoidy, na alergie brala haldy léků aleridy, zodacy, dithiadeny, zyrtecy,...

Jenže pak jsem si řekla DOST! STOP! To stačí! Takhle to dál nejde! Nemůžu brát na každou bolístku a nemocičku léky. Co až budu jednou opravdu ty léky potřebovat? Jakože opravdu? Co když se budu potýkat s nějakou opravdu vážnou nemocí? Budou poté tyto superléky vůbec účinné?


Odpoěď na toto je mi teď již jasná! Nebudou!
Nebudu se zde vypisovat z toho proč léky nebrat. Nebo alespoň (pokud již léky beru) jak jich brát co nejméně.
Jedno je jisté - je to volba každého z nás, zdali ze sebe bude dělat testovacího králíka farmaceutickým firmám, bude ze sebe dělat závisláka, který bez hrsti prášků nevstane z postele. Ale zvlášť mámy - přemýšlejte nad tím, čtěte, nedělejte ze sebe ovce - nerozhodujete jen o svém zdraví, ale i o zdraví své rodiny. Opravdu je nutné očkovat děti proti všem a všemu? Opravdu jen nutné každý neduh léčit chemickými preparáty? Srážet teplotu nad 37°C, i když je to přirozená obrana těla v případě nemoci a vy tím, že snižujete lehce zvýšeno teplotu dítěti víc škodíte než pomáháte? (do 39°C opravdu není nutné srážet horečku, tělo si s ní obvykle samo dobře poradí)
Opravdu je nutné dělat ze sebe závisláky, feťáky?
Když nejsem šťastná, tak nejdu k psychologovi pro antidepresiva, to není řešení! Co takhle procházky v přírodě, objímání stromů (to opravdu pomáhá), pořídit si štěně, povídat si více s nejbližšími,...

Jak prohlásil jeden milovník psů "Nejlepším antidepresivem je štěně, které ti olizuje obličej."

Jen pár věcí proč se vyhýbám práškům:
- antikoncepce, když ji člověk bere dlouhodobě, může snižovat plodnost
- antibiotika, ztrácí na účinnosti, když je berete často. I lékaři jsou si jisti, že do dvaceti let lidé budou proti ATB zcela imunní a budou umírat na běžné nemoci. (Už jen to, že ATB není jen v lécích, ale i v mase, mléce,...)
- antidepresiva - neřeší problém, jen ho tlumí a z lidí dělá závisláky, kteří později bez prášků nemohou žít. A stejně nefungují! Pokud je člověk na dně, tak mu nepomohou.
- ibalgin - nesvědčí žaludku, ředí krev, při praidelnějším používání ztrácí účinnost a člověk potřebuje větší dávku aby ho bolest opustila
- léky na alergie = až teprve co jsem je přestala brát, tak mi začala alergie ustupovat
- očkování proti rakovině děložního čípku = očkovala jsem se v 19, dnes už se na stránkách vitalia dočtete, že "Věk dívek mezi třináctým a čtrnáctým rokem života byl zvolen záměrně – vakcína je totiž účinná jen předtím, než dívka zahájí pohlavní život"tudíž jsem se nechala očkovat zbytečně. A mimo jiné znám 2 mladé holčiny, kterým krátce po naočkování diagnostikovali rakovinu prsu. Na tuto skutečnost upozorňuje více studií, které zdůrazňují, že očkování je účinné jen asi na 2% virů HPV a proto může rakovinu děl. čípku dostat i žena naočkovaná tím, že se nakazí jiným z 98% virů HPV. O tomto očkování zajímavý článek v knize Doba jedová!
A takto bych mohla pokračovat donekonečna...

Tak a teď k jádru pudla :oD. Doporučuji k přečtení tyto knihy - byly mi velkým přínosem v tom, abych otevřela oči v tom, jak se věci mají.






Ale ať je to jak chce, nikdy to není o striktním dodržováním něčeho. Je to hlavně o psychické pohodě. :-) Takže žádné stresy :-)


A případně budu ráda za jakékoliv typy na dobré knihy, které stojí za to mít ve sbírce. :-)

Díky, krásný den. :-)

Komentáře

  1. No...přiznávám, že mi to celkově přijde extrémní.
    Brát na rýmu paralen, modafen a podobné věci? Můj děda je pediatr a nikdy by mi na rýmu nic nedal, protože lékař rýmu léčí 7 dní a sama rýma odejde za týden. Antibiotika jsem za svůj život měla jen párkrát a to jsem se zdravím mívala okolo 15 hodně velké problémy-podezření na leukemii, nulová imunita apod.
    Nemyslím si, že je dobré nebrat nic, nechodit s malými dětmi na očkování a snažit se vše léčit přírodní cestou. Matka příroda je mocná čarodějka, ale bohužel už na vše nestačí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale to jste špatně pochopila smysl příspěvku ;-) jen tu píši, aby lidé víc přemýšleli a nešli slepě ve stádu a nenechali do sebe rvát léky v takové míře jako se tomu dnes děje. nepíši např. že matky nemají očkovat děti, jen zdali je nutné očkovat proti všemu co dnes zdraotnictví nabízí, nepíši že vše jde léčit jen přírodní cestou ;-) to jste opravdu jen pochopila jinak ;-) článek je o extrémní konzumaci léků a extrémní důvěře lékařům, kterým ne vždy jde o zdraví člověka... :-) Hezký večer

      Vymazat
  2. Lenka, veľmi pekne si to napísala - obsiahla. Súhlasím s Tebou. Mám 16 ročnú dcéru a vždy, keď mala vysoké teploty nad 39°C, som jej robila studené zábaly, vôbec som do nej necpala lieky na zníženie horúčky. Je pravda, že lieky užívala, pretože bronchiálna astma sa prejavovala, ale snažila som sa ich jej dávať čo najmenej a v najnutnejšom prípade. A presne ako Ty píšeš, keď som jej vysadila lieky proti alergii, alergia ustúpila ;-) Dovolím si povedať, že je to individuálne, každý organizmus reaguje inak. Ale poznám mamičky, ktoré aj pri nízkej teplote deťom okamžite nasadia antibiotický sirup či tablety, a keď im poviem o zábaloch, pozerajú na mňa... Dcéra sa chvíľu síce drkotala, ale vravela som jej, že to vydrží, že nebudem jej dávať hneď lieky. Všetko je to o biznise. Klop, klop, klop, ešteže sme s dcérou zdravé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji Zuzko :-)
      nepsala bych to tak extrémně, kdybych to tak neviděla šude kolem sebe... moji dva příbuzní jí denně desítky léků a přijde mi, že si myslí, že to ke zdraví stačí. že stačí jíst jen prášky a dál se můžou cpát tučným, pít alkohol, ... a to se pak člověku hned vybaví právě ta písnička od xindla x...
      a málokdo si uvědomí, že nadměrná konzumace léků, může vést k selhání ledvin a později i organismu... ale doktor ti neřekne, že to selhání způsobili léky...

      Vymazat
  3. Já měla problém jen s migrénami a alergiemi a ekzémy... nikdy jsem nebrala antibiotika, to jsem docela divná v téhle době viď? :) Na migrény pomohla nejdřív marihuana - ale ne ihned, ale z dlouhodobého hlediska, teď už se ji snažím neužívat a ani nemusím protože - teď pomáhá zdravá strava a to samé i ekzémy, alergie zmizely víceméně s věkem. Co jsem přestala jíst maso, mám velmi vláčnou kůži (dokonce přítel taky, a to ji měl vždy tvrdou jako hroch) a co jsem přestala jíst mléčné, zlepšila se mi pleť na obličeji. Já měla štěstí, moje babička pracovala na imunologii, když jsem byla dítě a mamka za ní zašla, protože jsem měla na obličeji ekzémy příšerné... a babička ji vyhodila, že mi jen ublíží, nacpou kortikoidy a že prostě ani náhodou a tak to máma "neřešila" jen se snažila vždy najít, co mi to zhoršuje a vyhodit to a dávat mě do prostředí, kde jsem zdravější...

    Hormonální antikoncepci beru jako jediný prášek (plus vitamíny B12, občas nějak minerál.. no věci navíc)... problém je, že jinou antikoncepci užívat nemohu, protože mám velmi citlivou sliznici, ale možná existují nějaké ultra super kondomy, co by mi nenadělaly škodu? Já nevím, bojím se to zkoušet... ale na druhou stranu HA to vysokou hladinou hormonů narušuje rovnováhu v pochvě a zvyšuje pravděpodobnost mykóz... je to pro mě začarovaný kruh a v závěru mám sex tak málo, že nevím, co je lepší... asi zkusím při návštěvě gynekologa uhodit hřebíček na hlavičku a prostě říct, že bych ráda zkusila i něco nového... Menstruace se mi ostatně teď stejně zhoršila, už mi HA bolesti nemírní, možná i naopak, kdo ví..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a co HA vysadit úplně a prostě si dávat pozor? Kamarádka to tak dělala 10 let a neotěhotněla. Dost asi záleži na vyzrálosti partnera ;-). Já začínám poslední platíčko, pak už s HA nadobro končím... :-) taky jsem si to pořád omlouvala tím, že je to jediný prášek co do sebe rvu, ale když už jsem se rozhodla žít zdravě, tak se vším všdy a ne jenom na půl ;-)

      Vymazat
  4. Ahoj, pekne si to napísala. Za mňa absolútne neextrémne, súhlasím s každým slovom. Som proti všetkým liekom a nastaveniu dnešného sveta – ide iba o zisky pár vybraných jedincov (a nejde iba o farma biznis). Skvele sa číta, keď človek natrafí na podobne zmýšľajúceho, bojujúceho proti globalizácii a poukazuje na ľudskú hlúposť.
    Knižky, čo sa oplatia prečítať a rozšíria človeku obzory:
    Rüdiger Dahlke – Nemoc jako řeč duše
    Bert Hellinger – Rodinné konstelace (+ všetky jeho knižky o konšteláciách)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za typ. rodinné konstelace jsem myslím zahlídla u kamarádky, tak určo vypůjčím a přečtu :-)

      Vymazat
  5. Dobrý den, můžu především doporučit knihu Vyživující tradice od Sally Fallonové. Myslím, že ještě není přeložená do češtiny, ale jedna skvělá paní ji překládá na svém blogu: http://vyzivujicitradice.cz/uvod-k-blogu/

    Její články vážně stojí za přečtení, téměř jsem z toho "padla na zadek" a rozhodně jsem přehodnotila to, co jím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc :-) a četla jste něco od průchové nebo právě knihu doba jedová? z těch jsem si sedla na zadek já :-)

      Vymazat
  6. Veľmi sa mi páči český jazyk, je prekrásny, ale knihy v češtine na čítanie sú pre mňa "ťažké" :( Snáď zoženiem niečo aj v slovenskom jazyku. Teraz mám nejaké zdravotné problémy, neurológ mi predpísal Milgammu (ampulky komplexu vitamínu B) a Tebokan (účinná látka Ginko biloba). Hoci som s tým nesúhlasila, užívam, pretože výsledky z krvi a ostatné budú až v pondelok. V utorok kontrola u neurológa, tak som zvedavá čo mi je. Ale "pochválim" sa: s dcérou sme boli na hematológii na kontrole a odberoch po viac ako 1/2 roku a výsledky má vynikajúce (predtým boli katastrofálne): hemoglobín 119 aj ostatné v norme. Keď sme lekárke a sestričke povedali, že Terka prešla z vegetariánstva na vegánstvo a železo užívala iba občas, skoro "skolabovali", ale tešili sa s nami. Tak sa vytešujeme aj my :-)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je super, taky bych chtěla nějaké testy, abych viděla, že dělám dobře ;-)

      Vymazat
  7. S článkem také souhlasím, snažím se do sebe léky nervat horem dolem, ale opravdu brát jen ty nejnutnější. Ovšem u alergií bych byla opatrná. Máte opravdu štěstí, že po vysazení léků alergie odezněla. Já mám celkem běžnou alergii na pyl, která sice začla mírně odeznívat, když sem nebrala léky, ale místo ní se objevilo astma. To bych opravdu nikomu nepřála :( Alergoložka mi přijde celkem k ničemu - stále mi jen předepisuje léky a vpodstatě nic jiného se neděje. Zvažuji nějaká homeopatika nebo něco podobného, ale zatím jsem s hledáním na začátku, tak mi držte palce :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za každý komentář. Pokouším se odpovídat na všechny, jen mi to někdy trvá, tak případně poprosím o shovívavost. :-) Krásný den

Oblíbené příspěvky